• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Urasla dlaka na najgorem mogućem mestu je bio rak: Izbočina na Marisinom telu ju je paralizovala od šoka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije mogla da veruje šta ju je snašlo

  • 0
rak grlića materice, ginekolog, žena na pregledu Foto: Shutterstock

Da je odlazak kod ginekologa obavezan za svaku ženu, to nema sumnje. Na tim pregledima možemo preduprediti određene stvari i na vreme otkriti potencijalne probleme.

Tako je Marisa Strup (29) iz Milvokija pronašla izbočinu na intimnom delu tela, ali je pretpostavila da je samo urasla dlaka. Međutim, vreme je pokazalo da to zapravo nije.

Zbog osetljive lokacije na kojoj je "dlaka urasla", želela je da se otarasi, pa je zato posetila doktora opšte prakse ali i dermatologa. Rečeno joj je da ne treba da brine jer joj je koža oko dlake zdrava, ali su joj preporučili da za svaki slučaj ode kod ginekologa, što je Marisa i uradila.

Ginekolog joj je rešio problem tako što je uklonio dlaku, ali ju je ipak poslao i na testiranje, očigledno verujući da nije sve do dlake. Mesec dana kasnije saznala je da ima jako retku vrstu raka koji je u drugom stadijumu melanoma vulve, piše "Metro".

Marisa je morala da se podvrgne trosatnoj operaciji kako bi joj uklonili tumor i četiri centralna čvora pošto joj se rak proširio i "prešao" u treću fazu. Posle operacije, koja je dobro prošla, Marisa je upućena na imunoterapijski tretman. Za godinu dana išla je 12 puta, dakle jednom mesečno i tretman je za nju bio iscrpljujuće iskustvo. Doživela je neželjene efekte poput ekstremnog umora, migrene, valunge ali i osip.


Na red je došao skener i ako njegovi rezulati budu dobri, svakako će i dalje morati da ide na preglede jednom u četiri do šest meseci.

- Mislila sam da je to samo urasla dlaka i pošto mi u početku nisu davali upozorenje, otišla sam da je uklonim. Kada su mi dali dijagnozu, bila sam užasnuta njome, ali i paralizovana od straha jer nikad u životu nisam čula za melanom vulve - rekla je Marisa.

Istina, rak vulve je u dvadesetim godinama života zaista retko, jer se pojavljuje kod žena od oko 75 godina.

Da bi bila podrška ženama koje se bore sa istim ili sličnim problemom, otvorila je Instagram nalog na kom je davala savete i opisivala njen put ozdravljenja.

- Posle izlaska iz bolnice, bila sam prikovana za krevet i jedino što sam mogla jeste da koristim internet kao pomoć drugima. Mislila sam da će drugi tražiti savete oko toga i bila sam u pravu - kaže Marisa.

Kako kaže, od detinjstva je bila jako veselo dete, to joj je u krvi i neće dozvoliti da joj jedna nesrećna faza promeni život. Nastavlja da korača uzdignute glave.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ispovest žene sa 2 vagine: Ne znate kako mi je, bol je nepodnošljiv

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje