• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama Sara je primetila kvržicu na grudima svoje ćerke: 12 meseci hemioterapije, zračenja i životna pobeda

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lusi je 24. marta 2022. dijagnostikovan Juingov sarkom - vrsta raka kostiju ili tkiva

  • 0

U trenutku kada je mama Sara primetila kvržicu na grudima svoje ćerke, znala je da to nikako nije dobar znak.

Mama je svoje troje dece spremala za spavanje, a kada je oblačila tada petogodišnju Lusi, na njenim rebrima je uočila kvržicu.

- Bila je to čvrsta kvržica koja se nije pomerala, tačno na njenom grudnom košu. Odmah sam pomislila na najgori scenario - Sara je pretpostavila da je u pitanju rak, prenosi "7Life".

Kada je konačno uspela da uspava sve troje dece, krenula je internet pretragu ovog simptoma. Pošto nije mogla da spava, Sara je zakazala prvi pregled kod lekara opšte prakse sledećeg jutra i otišla rano sa ćerkom na kliniku. Doktor je poslao Lusi na skeniranje, a mama je pokušala da izbaci "šta ako" iz svojih misli dok je vodila ćerku na pregled. Doktor je sugerisao da bi trebalo otići u dečju bolnicu u Sidneju.

U bolnici, Lusi je podvrgnuta brojnim testovima pošto su lekari otkrili da devojčica ima dve lezije na plućima. I dalje bez odgovora, zabrinuta majka je morala i sutradan da je dovede kako bi odradili još testova.

Onkolozi su ukazali na verovatnoću raka, ali su rekli da im je potrebno detaljnije skeniranje kako bi potvrdili koji je tip u pitanju. Te noći su majka i ćerka napustile bolnicu u 20 časova.

Sledećeg jutra su se vratili u 8 ujutro - i svaki dan posle toga, skoro nedelju dana, provodile su dane u bolnici.

Lusi je bila podvrgnuta biopsijama i skeniranju, gladovala je zbog CT pregleda i vadili su joj krv bezbroj puta.

Lusi je 24. marta 2022. dijagnostikovan Juingov sarkom - vrsta raka kostiju ili tkiva. Rak je vrsta tumora koji raste unutar kostiju, ali se bolest može proširiti i na mišiće i pluća. Specijalista je savetovao da će Lusi biti potrebno devet meseci lečenja, uključujući hemoterapiju, zračenje i operaciju.

Sedam dana kasnije, prošla je prvu rundu hemoterapije.

Hrabra devojčica je patila od užasnih neželjenih efekata zbog leka koji se borio protiv njene bolesti. Uz stalne groznice i infekcije, njena hemoterapija je stalno odlagana.

Ali Lusi nikada nije odustala.

Zadržavajući smisao za humor, devojčica je pričala viceve ​​medicinskim sestrama i doktorima. Udahnula je radost svima sa tog odeljenja. Posle otpuštanja iz bolnice između tretmana, život bi se odvijao normalno.

Priključena na rezervoar za kiseonik, Lusi bi se pridružila školskom trčanju i mahala starijoj sestri Grejs, pre nego što bi se vratila u bolnicu na preglede.

Posle 12 meseci hemoterapije i zračenja - i operacije uklanjanja tri rebra - mala Lusi je pobedila.

Septembra 2023. snimci su otkrili da nema rak. A pet meseci kasnije, Lusi i Grejs su pošle u predškolsko i školu, ruku pod ruku.

Mama Sara na svom "Instagram" profilu redovno deli detalje njihovog novog života posle velike pobede.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje