• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emili (30) je umrla samo 3 nedelje nakon što su lekari otkrili pravi uzrok njene anksioznosti i uganuća noge

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada glumica se požalila na bol u nogama, kratak dah, otežano hodanje i oticanje.Prepisani su joj lekovi protiv anksioznosti i rečeno je da uzima lekove protiv bolova

  • 0

Tridesetogodišnja glumica Emili Česterton preminula je samo tri nedelje nakon što je identifikovan pravi uzrok njene "anksioznosti" i bolova u nogama.

Ova mlada žena izgubila je život usled posledica koje su nastupile od krvnog ugruška, koji nažalost nije bio otkriven tokom dva odvojena pregleda kod lekara.

Poslednjeg dana oktobra 2022. godine glumica je posetila ordinaciju svog lekara kako bi razgovarala o nelagodnosti koju je osećala u levom listu. Emili, koja je takođe osećala probleme prilikom disanja i kratak dah, savetovano je da uzima paracetamol.

Sedam dana kasnije, videla je i drugog lekara, koji joj je dijagnostikovao uganuće potkolenice, dug kovid i anksioznost. Nakon što je objasnila da je imala problema da hoda više od nekoliko koraka i da joj je noga bila otečena i vruća, Emili je prepisan propranolol - beta blokator za srčane probleme, anksioznost i migrene.

Kolabirala je kasnije te večeri i hitno je prebačena u bolnicu. Umrla je nekoliko sati kasnije od krvnog ugruška u levoj nozi koji je izazvao plućnu emboliju - jer joj se ugrušak zaglavio u arteriji u plućima.

Mrtvozornik je zaključio da je njen život mogao da bude spašen da je "odmah upućena u bolničku hitnu pomoć".

Šta je krvni ugrušak i šta ga uzrokuje?

Krvni ugrušci se formiraju kao način na koji telo zaustavlja krvarenje iz oštećenih krvnih sudova i podstiče zarastanje. Mogu se razviti kao odgovor na povredu ili traumu koju vaše telo doživljava tokom operacija ili drugih medicinskih procedura. Mogu se formirati i zbog oštećenja arterija koje se naziva ateroskleroza.

Marion, Emilina majka, opisala je svoju ćerku kao "veoma osetljivu, brižnu, kreativnu i velikodušnu".

- Bila je prelepa duša, zaista, iznutra i spolja. Veoma empatična i osećala je tuđi bol – to ju je učinilo tako dobrom pevačicom i glumicom. Nekad nas je puštalo do suza kad je pevala - prisećala se svoje ćerke, kako prenosi The Sun.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sve što je potrebno da znate o prevenciji raka dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje