• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić tvrdi da je oboleo od najgoreg oblika raka zbog hrane koju svi jedemo: "Sam sam kriv, živeo sam na..."

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U poridici nemamo slučajeva karcinoma debeloga creva, tako da genetika nije kriva

  • 1

Mladi Amerikanac je iskoristio dobrobiti društvenih mreža kako bi upozorio svoje vršnjake na realne opasnosti koje im prete. Poput, recimo, karcinoma debelog creva koji je njemu dijagnostikovan, a za kojeg je uveren kako ga je izazvao sam.

@radiant14percent I think i may have caused my colorectal cancer #cancer #cancerstory #cancersurvivor #cancerdiagnosis #rectalcancer #coloncancer #guttok #coloncancersymptoms #diet ♬ original sound - radiant14

- Dijagnozu sam dobio u svojoj 25. godini, ali mi je doktor rekao kako tumor imam sigurno već tri godine. Sam sam kriv! U to vreme sam doslovno živeo na sendvičima - kazao je mladić.

Priznao je kako je bio prelenj da bi kuvao sam, već je svakog drugog dana posezao za brzom hranom, a i nikad nije odbio ponuđeni odrezak.

- Nisu mi doktori jasno potvrdili ovo moje uverenje, ali su dali naslutiti kako nisam daleko od istine. U poridici nemamo slučajeva karcinoma debeloga creva, tako da genetika nije kriva - kazao je.

Njegovi pratitelji su ga uveravali kako nije kriv.

- Moj onkolog mi je kazao kako bi već dobio Nobelovu nagradu da zna što mi je izazvalo rak - nasmejala ga je jedna od pratiteljica, koja se i sama bori protiv medicinske pošasti današnjice, piše Slobodna Dalmacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Realista

    9. mart 2024. | 22:32

    Natrijum nitrit je so koja se koristi kao konzervans u suhomesnatim proizvodima i ona je glavni izazivač raka debelog creca i raka želuca. Zato narode, slaninu i kobasicu samo domaće.

    Podelite komentar