• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka je stigla na Bali i ubrzo mami poslala poruku da joj je loše: Žena ju je našla ukočenu kao biljku

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorija njenih zdravstvenih problema i ovaj novonastali, dokazuje kakav je borac

  • 0
Tegan Roberts Foto: gofundme.com

Australijanka Tegan Roberts je 25-godišnjakinja koja je putovanje iz snova na Baliju jedva preživela. Kako bi proslavila 18. rođendan svoje sestre, zajedno je sa porodicom otišla na ovo, mnogima željeno, putovanje. Sve je teklo po planu, kada su 27. februara stigli u resort Kuta na Baliju.

Međutim, kasnije tog prvog i uzbudljivog dana, Tegan je počela da se oseća dehidrirano i, kako opisuje - "odvratno". Pošto je majka ostala kod kuće, poslala joj je poruku kako se ne oseća dobro i kako od silnog povraćanja nema energije ni do toaleta da ode.

- Već prvog dana mi je poslala poruku da joj nije dobro. Ima cističnu fibrozu i pre pet godina je imala dvostruku transplantaciju pluća, pa se uvek borila sa zdravljem, od rođenja - tako da sam navikla da kaže da se ne oseća najbolje - govori njena majka za"News.com.au".

Poslala je poruku Tegan rekavši da joj je potrebno da se odmah vrati avionom kući i hitno ode u bolnicu, a njeno loše stanje je i njena sestra potvrdila.

To je njenu majku bacilo u paniku. Ubrzo, Tegan je ostala bez svesti i hitno je prebačena u lokalnu bolnicu, gde je smeštena na intenzivnu negu. Majka je prvim letom došla da pomogne ćerki, ali ju je zatekla "poput biljke", jedva da je ikakav pokret mogla da napravi.

- Nikada je nisam videla tako bolesnu, Bilo je zaista strašno. Pitala me je da li će umreti. Takvo pitanje nijedan roditelj ne želi da čuje - prepričava majka Ana.

Ana joj je rekla da će sve biti u redu, ali stanje se samo pogoršavalo. Tegan je prebačena hitnim letom medicinske evakuacije.

- Aparatom je održavaju u životu. Oba bubrega su joj otkazala, na dijalizi je i imala je respiratorni zastoj. Kažu da je to bio ozbiljan slučaj dehidratacije. Takođe su joj uradili briseve i otkrili da ima rinovirus - kaže majka.

Rinovirus je obična prehlada, ali može izazvati tešku bolest, posebno kod ljudi sa oslabljenim imunološkim sistemom, astmom ili drugim osnovnim medicinskim stanjima.

Majka Ana je rekla da, s obzirom na to koliko je bilo vruće u Baliju kada se Tegan razbolela, i kako je brzo dehidrirala, iako je bolnica učinila najbolje što je mogla, "nije dobijala dovoljno tečnosti".

- I s cističnom fibrozom, znojite se više od drugih... i ako izgubite sve svoje soli i elektrolite, dehidrirate. Potpuno je neodgovorna. Doktori su je stabilizovali, ali su joj potpuno propali bubrezi. Doktori pokušavaju smanjiti podršku bubrezima na kojoj je, ali nisu mogli jer joj bubrezi još nisu reagovali - opisuje mama.

Tegan, koja sada ima i akutnu pneumoniju, trenutno je u stabilnom stanju.

Anini prijatelji su pokrenuli fondaciju kako bi pomogli u troškovima lečenja, uključujući i avion za hitnu evakuaciju od 130.000 dolara, koji bi porodica možda morala platiti ako osiguranje ne pokrije troškove.

Ovo je Teganino prvo putovanje od kako je imala transpalatacije, pre pet godina i svi su se radovali ovome.

- Mnogo je ispaštala zdravstveno i svesni smo da joj je zbog svega život skraćen. Samo smo želeli da uživa u svemu i bude srećna - zakljulčuje mama za News.com.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lidija je godinama čekala novu jetru, a onda je porodica iz Bijeljine donirala organe svoje ćerke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje