• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodili su je dok je bila u komi: Imala je 5 operacija na mozgu i ponovo je učila da govori

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrabra mama oglasila se godinu dana od traumatičnog porođaja

  • 0

Džeki Miler Džejms je 36-godišnja influenserka, koja je svoje iskustvo sa trudnoćom i komplikacijama podelila otvoreno na internetu.

Kako je opisala, trudnoća je bila vrlo teška i puna izazova, što je jednog dana dovelo do nesvestice u junu 2023. godine. Na podu ju je pronašao suprug Ostin.

Hitno je prebačena u bolnicu i stavljena u medicinski izazvanu komu, dok je ćerka hitno rođena carskim rezom i ležala sledećih 12 dana na intenzivnoj nezi. Džeki se od porođaja dugo oporavljala, a tek posle godinu dana od rođenja deteta, svoju priču podelila je sa pratiocima.

Tih godinu dana oporavlja se sa afazijom, što je gubitak ili poremećaj jezičkih posobnosti; dešava se usled povrede na mozgu.

- Kakva je to godina bila za mene i moju porodicu. Prošlog maja, dato mi je 50/50 šanse da preživim noć... i sada sam ovde da vam pišem.

Nedelju dana od datuma porođaja našeg prvog deteta, moj muž, Ostin, pronašao me je srušenu u našoj dnevnoj sobi. Imala sam rupturu aneurizme u mozgu. Posle mesec dana na intenzivnoj nezi, putovali smo od bolnice do bolnice tražeći kontinuirane terapije koje bi mi pomogle da ponovo naučim da živim. I dalje se borim sa afazijom, koja utiče na moj govor, i ograničeno koristim desnu ruku i nogu. Ali, motivisaniia sam nego ikada da nastavim da radim. Ima nade! - napisala je u objavi.

Džeki dalje otkriva da joj je ćerka bila glavna motivacija da nastavi borbu, a pravi oslonac pronašla je u suprugu, piše "Dailymail.co.uk".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jackie Miller James (@jaxandrose)
U vreme kada je ostavljena u bolnici nakon porođaja, novopečenu mamu održavali su u životu i imala je pet odvojenih zahvata na mozgu. Očekivalo se da će nedeljama ostati na intenzivnoj nezi i teškoj terapiji. Njene sestre počele su prikupljanje sredstava za nju preko fondacije.

- Da su Džeki i beba stigli nekoliko minuta kasnije u bolnicu, verovatno bismo ih oboje izgubili. Ali umesto toga, Džeki nastavlja da se bori za svoj život svakog dana i mi smo optimisti da može da pobedi šanse tako što će je okružiti pravim specijalistima i metodama terapije. Dok će put biti dug, mi smo posvećeni tome da Džeki vratimo kući - njenoj ćerki i mužu, pisalo je za fondaciju.

Iako je njena porodica bila presrećna napretkom, znali su da Džeki još ima dug put do oporavka.

Nedavno je vraćena kući i započela svoj porodični život, uz pažnju na svoj oporavak. Iako biti mama nije lako, Džeki uživa u svakom trenutku provedenom sa ćerkicom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom: Njena porodična priča raznežuje sva srca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje