• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle jakih glavobolja dali su mu još 15 meseci života: "Najteže je bilo kako reći deci"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neočekivana dijagnoza za mladog čoveka i oca troje dece

  • 0

Riki Smit (39) koji živi u Kentu i ima sasvim normalan život sa suprugom i troje dece doživeo je veliku nesreću. Naime, on je u jednom trenutku počeo da dobija stravične glavobolje koje su počele da mu remete obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Dve nedelje kasnije je otišao kod lekara koji mu je rekao da pije više vode i da odmara.

Isprva su mislili da je neki virus, ali kako glavobolje nisu prestale, njegova supruga je rešila i da mu zakaže pregled kod očnog lekara. Oftalmolog je odradio test na kojem je viđena krv iz oba oka.

Dalje je upućen u bolnicu da uradi CT skener i masu na mozgu. Prvenstveno su mislili da je doživeo moždani udar, a onda je magnetna rezonanca utvrdila da je u pitanju rak mozga.

U pitanju je bio glioblastom, brzorastući tumor mozga koji pogađa 2500 ljudi godišnje u Velikoj Britaniji, piše "Daily Mail". Strepeo je od dalje dijagnoze, jer nije znao kako će mu se život dalje odvijati i tada su rekli da mu je ostalo samo 15 meseci života, a prosek je od 12 do 18 meseci.

- U trenutku nam se život preokrenuo. Postoje dani kada je Riki zbunjen i zaboravan, ali postoje dani i kada mogu da vidim dobre promene u njemu. Teško je jer gledam kako se moj muž menja pred mojim očima - rekla je njegova žena.

Dugo su se spremali kako da saopšte deci, ali oni su bili razumni i rekli da "ne treba niko da se brine i da će zajedno da pobede bolest".

Prijatelji im pomažu da prikupe novac kako bi se privatno lečio, ali i pomažu supruzi da organizuje proslavu povodom njegovom 40. rođendana.

Koji su simptomi glioblastoma?

  • Glavobolje
  • Napadi
  • Mučnina
  • Pospanost
  • Problemi sa vidom

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo ljude da li redovno idu na skrining preglede: "Ne znam ni šta je to"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje