• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrili joj tumor na mozgu veličine jajeta posle trovanja hranom: Povraćala je satima i pričala nepovezano

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasila je brza reakcija hitne pomoći

  • 0
Medicinska sestra baka nega pacijent pacijenata bolnica podrška gerijatrija Foto-ilustracija: Shutterstock

Za Terezu Hardvik (58) se jedan običan odmor pretvorio u pravu noćnu moru. Naime, ova žena, majka dvoje dece, je htela malo da se opusti, otputuje u Francusku i zaboravi na neke dnevne stvari, ali onda joj se desilo nešto neočekivano.

Njen muž Pol (56) je u jednom trenutku, posle večere, primetio da je Tereza počela da priča nepovezano i da to što priča nema smisla i da povraća bez prestanka. Veruje da je njenj mozak doživeo neku vrstu grča pa je odmah reagovao i pozvao hitnu pomoć. Ona ju je odvela u bolnicu u Bretanji pa je potom prebačena u bolnicu u Čičesteru u Velikoj Britaniji. Posle 90 minuta koliko je trajao njen napad, otkriven joj je nekancerogeni tumor meningea. Tumor na mozgu bio je veličine jajeta i veruju da je u njoj rastao 30 godina.

- Nije bilo nikakvih znakova upozorenja dok se nisam otrovala hranom. Povraćala sam satima bez prestanka i bila sam izuzetno dehidrirana kada sam imala napad - rekla je Tereza.

Ona ovu situaciju naziva "srećom u nesreći".

- Da se nisam otrovala hranom, ko zna kada bih otkrila da imam tumor. Ne idem kod lekara jer nemam nikakve tegobe, ali sad mi je jasno zašto je preventiva važna - rekla je ova žena iz Hempšira, piše "Express".

Operacija uklanjanja tumora trajala je sedam sati i posle toga je njeno zdravlje bilo stabilno jer je hvala bogu sve prošlo kako treba. Međutim, potrebno je da ide na godišnje provere kako bi bila sigurna da se tumor neće vratiti. Terezina ćerka Ana (25) namerava da ide na Kilimandžaro kako bi skupila novac za istraživanje tumora mozga.

Danas je Tereza srećna jer se ipak sve otkrilo, pošto je moglo i da se ne otkrije i da ostane u potpunom neznanju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena svira violinu tokom operacije tumora na mozgu: Čudo medicine u jednom snimku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje