• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odrekla se lečenja raka da bi rodila dugo željenu bebu: Preminula je nakon što je počeo da izgovara "mama"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužne oproštajne reči supruga o svojoj ženi heroini

  • 0

"Imala je samo jednu želju, da rodi našu bebu i svojom žrtvom nam je dala život" je srceparajuće i dirljivo sećanje supruga Azure Karnelos, 33-godišnjakinje koja je umrla od raka dojke prošle subote nakon što je odavno odustala od onkoloških tretmana, upravo da bi rodila dete koje je nosila u stomaku. Želja da postane majka toliko moćna da nikada nije u pitanje dovela svoju trudnoću.

- Morali smo da stignemo do 32. nedelje. Davali su joj samo lekove koji nisu štetili fetusu, ali je onda morala i tu terapiju da prekine - prisećao se njen suprug u intervjuu, prenosi "Fanpage.it".

Azura se plašila da više neće moći da ispuni svoj san da postane majka, koji je gajila otkako je morala da se suoči sa svojom prvom bitkom sa rakom dojke 2019. godine. Tada su joj trenutni tretmani poput hemoterapije omogućili da se oporavi.

Činilo se da sve ide dobro, a trudnoća je zapečatila i njenu ljubav sa suprugom sa kojim se venčala 2022. godine. Međutim, u šestom mesecu trudnoće, nakon hitnog prebačaja u bolnicu zbog jakih bolova, dobili su poražavajuće rezultate da se rak dojke vratio.

Uz pomoć svog muža Frančeska i cele porodice, Azura je započela tretmane koji su kompatibilni sa njenom trudnoćom, ali nikada nije dovela u pitanje rođenje toliko željene bebe, dosežući do 32. nedelje trudnoće.

Uvek uz nju, njen suprug Frančesko je napustio posao da bi je izdržavao.

- Hrabro se suočila sa otkrićem, zasukla je rukave i počela bitku. Napustio sam posao da bih bio uz nju 24 sata dnevno. Živeo sam u bolnici, tamo sam spavao, tamo sam jeo - priseća se on.

Azura je konačno uspela da zagrli svoju bebu zahvaljujući carskom rezu, uprkos poteškoćama u lečenju i bolovima koje joj je zadavala nemilosrdna bolest.

- "Naš život se mora braniti i čuvati" često je govorila dok je njegovo malo telo privijala uz grudi. Gledala ga je, držala u naručju, uprkos bolu i hiljadu poteškoća. Još se sećam njenog osmeha kada je naše dete izustilo reč "mama". Bila je tako srećna, uprkos svemu, dala nam je život - zaključio je Frančesko.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sve što je potrebno da znate o prevenciji raka dojke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje