Vreme čitanja: oko 2 min.

Olivera ne sme da popije čašu vode, isplanira odmor, uživa u običnim stvarima... Ovo je njena priča

I. A.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona se nalazi na listi za transplantaciju, te se nada da će joj u jednom momentu "jedno da" promeniti život

  • 0

"Kada je čovek zdrav ima sve", malo ko od nas ovu rečenicu shvata ozbiljno. Nažalost, oni koji se iznenada razbole od neke teške bolesti, i kada se život uspori, shvataju suštinu da je zdravlje jedino važno. Na transplantaciju nekog organa u ovom momentu čeka oko 2.000 ljudi, a jedna od njih je i Olivera Jovanović, iz Udruženja Zajedno za novi život.

Naime, čaša vode, putovanje, planiranje vremena, druženje, zabava, za devojku koja čeka na transplantaciju bubrega, sve ovo što se za zdravog čoveka podrazumeva za nju je ograničeno.

U emisini "Zdravo sa Ivanom" Olivera u svojoj emotivnoj ispovesti otkriva kako joj se život promenio preko noći.

Zdravo sa Ivanom podkast Foto: Marko Jovanović

- Kada sam saznala da sam bolesna, ne mogu da kažem da nije bilo podrške, ali bilo je i onih koji su samo nestali, kako mi je pre neki dan neko napisao u poruci "ne znam kako da rešim tvoj problem, pa ne bih da ti smetam". Nasmejala sam se, nisam ja očekivala i ne očekujem da mi neko reši problem, ali svako od njih je mogao da mi skrene misli od trenutne situacije u kojoj se nalazim, priča Olivera.

Kako je rekla, najpre joj je umrla majka, te je ona ostala da živi sa bakom, a onda je počela naglo da gubi kilograme, da ima povišen pritisak, da bi na kraju otkrila da ima bubrežno oboljenje. Ona se nalazi na listi za transplantaciju, te se nada da će joj u jednom momentu "jedno da" promeniti život.

- Evo ja gledam čašu vode a ne smem da je popijem, a to je ljudima obična stvar. Ne mogu da planiram putovanje, ne mogu da živim normalan život, mislim mogu, ali sve je to ograničeno. Dva puta nedeljno idem na dijalizu, a znamo da dijaliza nije nimalo laka. Tako da to "da" koje bi neko dao, jer ja ne mogu dobiti organ živog donora, meni bi to kao što vidite, promenilo sve, iskrena je Olivera.

Oliverinu ispovest možete pogledati na videu sa početka teksta.

(Telegraf.rs, Ona.rs)

Video: Zdravo sa Ivanom: Rak grlića materice je izlečiv, dok rak jajnika predstavlja najopasniju bolest!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA