• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Medicinska sestra dobila otkaz jer je tokom smene uzela dve tablete protiv glavobolje, bez dozvole

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komisija je smatra "kontinuiranom pretnjom za javnost"

  • 0
Medicinska sestra Foto: Shutterstock

Dežurna medicinska sestra Frančeska Morgan uhvaćena je u krađi dve tablete protiv glavobolje, iz bolničke apoteke, i  suspendovana je iz profesije nakon što joj je rečeno da predstavlja „stalnu opasnost za javnost“.

Frančeska je izgubila posao u bolnici Arrove Park, blizu Liverpula, nakon što je uzela paracetamol i kokodamol, bez dozvole, kada se nije osećala dobro tokom smene. Sada, godinu i po dana kasnije, suspendovana je iz profesije još narednih šest meseci. Gospođica Morgan je uhvaćena nakon što je tajni nadzor, koji je uspostavila policija, snimio da uzima pilule u dva odvojena navrata, u junu 2022, bez prethodnog dobijanja pismene dozvole.

Policija je pokrenula istragu nakon što su šefovi bolnice primetili da nestaju lekovi na recept. Na kraju svake smene postavljen je broj tableta, a policija je instalirala tajnu kameru.

I iako nije sugerisano da je gospođica Morgan odgovorna za širu krađu lekova, ona je krivično gonjena zbog uzimanja ko-kodamola i paracetamola.

Savet za medicinske sestre i babice je dodatno suspendovao medicinsku sestru na narednih šest meseci jer je disciplinsko veće utvrdilo da ona nije pokazala dovoljno uvida u to  zašto su njeni postupci bili pogrešni.

U refleksivnoj izjavi datoj kao deo disciplinskog procesa, gospođica Morgan je rekla: "Shvatam da nije prihvatljivo uzimati lekove koji pripadaju odeljenju jer se to može smatrati krađom. Provela sam mnogo sati razmišljajući o situaciji u kojoj sam se našla".

Ali NMC je ostao neubeđen i opisao je njen uvid kao "prilično ograničen". Rekli su: "Komisija nije bila ubeđena da je gospođica Morgan pokazala potpuno ili razvijeno razumevanje pitanja pokrenutih dokazanim navodima. Smatramo da postoji kontinuirani rizik za javnost zbog nedostatka potpunog uvida registranta".

Komisija je smatrala da je ova naredba neophodna kako bi se označila važnost očuvanja poverenja javnosti u profesiju, te da bi se javnosti i struci poslala jasna poruka o standardu ponašanja koji se zahteva od diplomirane medicinske sestre, prenosi "Dailymail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Irena Marković rešava top tri nedoumice današnjih roditelja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje