• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Niko u porodici nema istoriju ove bolesti, a Averi ju je dobila sa 10 godina: Pobedila je u ovoj borbi

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je zdravo dete dok nije stigla dijagnoza

  • 0
Stejsi Mulins ćerka Ejveri insulin pumpa Stacey Mullins Averi Foto: Društvene mreže

Stejsi Mulins podelila je strašnu priču koju je preživela sa ćerkom Averi (12).

Naime, devojčica je imala lep život i srećno detinjstvo, a onda kada je imala 10 godina, od zdravog i aktivnog deteta, postala je mali, pravi borac. Njen život je visio o koncu.

Stejsi Mulins ćerka Ejveri insulin pumpa Stacey Mullins Averi Foto: Društvene mreže

Kako je sve počelo?

Averi je provodila vikend sa ocem i maćehom koja je primetila da devojčica pije nešto više vode nego inče. To joj je bilo neobično, ali ne previše zabrinjavajuće. Međutim, nekoliko dana kasnije, Averi je bila toliko umorna da nije mogla da ode u školu, pa je otišla kod lekara. U ordinaciji su joj izmerili šećer koji je bio previsok toliko da su je odmah primili u bolnicu. Posle nekoliko minuta su joj dijagnostikovali dijabetes tipa 1.

Kada su malo bolje razmislili, sigurno je bilo još nekih simptoma koje niko nije prepoznao.

Devojčica je bila neraspoložena, stalno je bila gladna, a konstantno je gubila na težini, piše "Newsweek". Niko u porodici nije bio spreman da se nosi sa onim što ih čeka u budućnosti.

U narednim danima, njeni roditelji su morali da idu na edukaicju o dijabetesu, imajući u vidu da ništa o tome nisu znali. Odjednom su im rekli da Averi prati nivo glukoze u krvi i da će joj biti potreban insulin. Ono što im je bilo čudno jeste da niko u porodici, ni sa jedne strane, nema problem sa šećerom. Samo su se molili da sve prođe bez većih oštećenja.

Stejsi Mulins ćerka Ejveri insulin pumpa Stacey Mullins Averi Foto: Društvene mreže

Mentalno zdravlje Averine porodice je bilo uzburkano. Svi su bili umorni, uznemireni ali i opterećeni konačnim ishodom.

Da stvar bude gora, Stejsi je dijagnostikovan ulcerozni kolitis, samo godinu dana posle rođenja Averi, čiji su se simptomi pogoršavali vremenom. Uz to, patila je od anemije, pankreatitisa i vrtoglavice toliko da joj je bilo iscrpljujuće da hoda po kući. U jeku pandemije je njeno stanje zahtevalo hitnu operaciju, i dok se spremala za svoju treću operaciju za četiri godine, Averi je dobila dijagnozu. Sada razmišlja o tome da sve obustavi zarad brige o Averi, ali svesna je da pre svega ona mora biti zdrava da bi se starala o ćerki. Na kraju se rešila da ode na operaciju.

U narednom periodu je bilo potrebno da joj se na nekoliko minuta mrei glukoza i daje injekcija, ali kada je "faza normalnosti" bila na vidiku, svima je laknulo.

Averi sada ima 12 godina i sjajan je primer kako se treba hrabro suočiti sa životom. Svi u njenoj okolini se čude toj njenoj sposobnosti da se oporave od svega.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta će se desiti kada prestanete da jedete meso

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje