• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon operacije se probudila sa istim simptomima: Rekli joj da je histerična i umanjivali ozbiljnost situacije

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahvaljujući grupi na mrežama, sada se leči u drugoj zemlji

  • 0

Sali Murali se godinama bori sa hroničnom urinarnom infekcijom,stanjem koje nije "tehnički priznato" u Australiji. Svoje iskustvo - od bolova, peckanja prilikom uriniranja, preko pogrešnih dijagnoza i operacija, do nastavljene borbe, podelila je u priči za "The Project".

- Ovo je potpuno preuzelo moj život. Bilo mi je teško čak i da funkcionišem u normalnim situacijama. Ovi simptomi i bolovi, za koje niko ne može da vam kaže šta su i zbog čega se javljaju, bili su jasni znaci koji su vam se mogli sa lica pročitati.

Imate posla sa simptomima koji su sami po sebi iscrpljujući i sam posao sa sistemom koji ne izgleda zainteresovano za vaš slučaj. Odbacivali su moje simptome i rekli mi da sam isuviše zabrinuta i pomalo histerična - počela je Sali.

Uprkos konstantnoj nelagodnosti koju je osećala, lekarima je bilo "teško da je shvate ozbiljno", kako navodi. Urolog je lečio gospođu Murali od hiperaktivne bešike. Tok tretmana je uključivao dve runde botoksa ubrizganih direktno u bešiku.

Probala je sve moguće lekove za ovaj problem, kako navodi, a čak su stavili električni stimulator u skočni zglob. Lekar gospođe Murali je konačno dijagnostikovao endometriozu i zakazao joj operaciju, tačnije histerektomiju.

Žena, stomak, bol Foto: Shutterstock

- Probudila sam se iz te operacije i taj, vrlo specifičan bol, je još uvek bio prisutan. To je bio najniža tačka mog života jer sam se bukvalno osećala kao da sam ostala bez bilo kakve pomoći, kao da nema leka za moj problem. U tom trenutku sam razmišljala kako će izgledati ostatak mog života i da li ću moći da nastavim da živim kao što sam ranije - prepričava ona.

Odbila je da odustane i pronašla je grupu za podršku na mreži sa ženama koje su imale slične simptome. Savetovano joj je da kontaktira britanskog lekara po imenu Džejms Meloun-Li. Otputovala je u Veliku Britaniju i dobila je dugotrajne, visoke doze antibiotika. Njen lekar opšte prakse je nastavio da je leči po savetu iz UK i njeni simptomi su se sada drastično poboljšali.

Ranije je imala veliki problem sa obavljanjem bilo kakvih obaveza, jer je na svakih 15-ak minuta morala da ide u toalet. Sada se to promenilo, Sali se nada da će se konačno otarasiti ovog problema.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zdravo sa Ivanom: Rak grlića materice je izlečiv, dok rak jajnika predstavlja najopasniju bolest!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje