• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

2 namirnice su obavezne ako ste ceo dan na plaži i pored vode: Nutricionistkinja savetuje kako da se hranimo

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toplim danima je važno čime se hranimo

  • 0
plaža, lubenica, vrućina, hrana, horoskop Foto: Shutterstock/maxbelchenko

Pre nekoliko dana je otvorena sezona kupanja na beogradskom moru, Adi Ciganliji, pa će mnogi u narednom periodu spas od vrućine potražiti na ovoj lokaciji.Boravak kraj vode i rashlađivanje u istoj može biti od velike pomoći tokom toplih dana, a ni bazeni neće biti prazni.

Pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević kako bi trebalo da se hranimo ako planiramo da ceo dan budemo na suncu i na plaži.

- Preporuka je da se ne koriste jake namirnice, poput suhomesnatog jer će nam onda telo tražiti još više vode, a ne treba jesti ni prerađene i konditorske proizvode. Moj savet je da se ponesu dve namirnice: krastavac i lubenica. Uglavnom da jedemo nešto što će nam pomoći da izbacujemo tečnost iz organizma. Uz to, može se jesti kiselo mleko, čajevi, možda najbolje čaj od kandiranog voća, taman se onda sve ubacuje u organizam što treba - kaže naša sagovornica.

Takođe, ona napominje da, ako se odlučite samo za vodu, neka to bude ona sa magnezijumom. Potrebno je izbegavati i lako kvarljive namirnice poput kuvanih jaja, majoneza, kečapa i slično. Najbolje je da unosimo salate ali ne sve zajedno već sastojke da unosimo pojedinačno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Postoji plaža sa roze peskom, a evo gde se nalazi: Da ne poveruješ koliko je lepo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje