• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Molila sam zubara da stane, ali nije hteo": Otišla u Tursku po novi osmeh, koji ju je "umalo ubio"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Celo iskustvo prenela na mrežama i sada šalje veliko upozorenje: "Ne radite ovo!"

  • 0
turska zubi Foto: Tiktok/amandaturner1809

Amanda Tarner je uhvatila već vladajući talas posete estetskim klinikama u Turskoj, kako bi uradila novi blistavi osmeh. Kako započinje priču o svom nesrećnom iskustvu izrade novih zuba, Amanda navodi da je za Istanbul krenula sa ushićenjem da će konačno rešiti probleme koje godinama ima i da će se srećna vratiti sa "bezbolne stomatološke operacije".

- Da mogu vreme da vratim, tog aprila 2022. godine nikada ne bih kupila kartu, a ni pomislila da sednem u taj avion za Istanbul. Obe moje trudnoće su mi uništile zube. Bolovi su bili jaki, više puta su mi odstranjivali živce i sekli koren zuba, pa su mi dodavali krunice. Međutim, moji zubi su izgledali užasno i želela sam da uradim nove. Klinike blizu mog grada su imale dug spisak čekanja na ovakve zahvate, a od prijatelja sam čula valospeve o radu u Turskoj, pa sam počela da istražujem tu opciju.

Stalno mi je izlazila reklama za jednu kliniku, a recenzije su bile sve do jedne pozitivne - od osoblja, preko cena, pa do radova. I tako sam zakazala kod njih. Rekli su mi da po ceni od oko 3.000 evra mogu da uradim operaciju kanala korena i 28 pojedinačnih krunica. Uveravali su me da ću se vratiti sa "holivudskim osmehom". U cenu su bili uključeni i moji transferi do aerodroma, nedelju dana u hotelu i prevoz do i od klinike za moje termine. Morala bih da platim dodatnih 700 evra za svoje letove - započela je Amanda.

Svoju ušteđevinu je odvojila za ovo i krenula sama u Istanbul. Kada je stigla, već sledeće jutro je trebalo da ode prvi put u kliniku. U klinici je nije sačekao onaj zubar kog je videla u oglasima, za kog joj je rečeno da ima 30 godina iskustva. Morali su da komuniciraju preko prevodioca i on je objasnio da joj "ne trebaju radovi na kanalima korena ", jer bi nove krune pokrivale ta područja. Zatim, nakon nekoliko nasumično postavljenih anestezija, počeo je da turpija njene zube, što je bila prva faza postavljanja krunica.

- Tu je počela agonija, injekcije nisu bile dovoljno jake. Plakala sa i molila ga da prestane, ali on nije hteo, nastavio je. Kada sam konačno dovoljno plakala, vikala i molila za još anestezija, medicinska sestra me je odvela u sobu i dala mi injekciju u zadnjicu. Nisam imala pojma šta je ta droga, ali sam bila toliko istraumirana od sedenja nekoliko sati u stolici, da sam samo htela da se vratim u hotel. Vratili su me njihovim taksijem u hotel, ali nisam mogla da spavam od bolova narednih 48 sati. Od mojih zuba ostali su samo "iglice". Tešila sam sebe da će sve uskoro da se završi i da će bol nestati - nastavlja Amanda za "Yahoo".

Kasnije te nedelje, Amanda je otišla da joj stave krunice, kada je započela još jedna "horor" priča. Umesto individualnih krunica, zubar joj je postavljao mostove - nekoliko spojenih lažnih zuba, iako za to nije platila. Kako prepričava, nije ih ni očistio niti očistio njena usta, već ih je odmah navlačio preko isturpijanih zuba. Javio se još jedan problem, bolovi su ponovo počeli od nasilnog stavljanja mostova zuba, koji su bili preveliki za njenu vilicu. Osetila je velike razmake između desni i zuba. Iako su se teško sporazumevali, gde mu je ona nekako objasnila da za to nije platila, on ju je "otpustio" i rekao da je to njen "holivudski osmeh".

@amandaturner1809 #onthisday #fyp #raisingawarenesss ♬ original sound - Amanda Turner

Kontaktirala je menadžera klinike da se požali, ali su je ignorisali. U hotelu su joj rekli da mora da napusti sobu i da plati što je ostala, iako to nije bio dogovor. S obzirom da je trebalo duže da ostane, platila je prvi let nazad i čekala u bolovima na aerodromu 14 sati. Otišla je kod svog zubara, koji je uvideo sve greške i zatražio oko 18.000 evra za popravku.

Narednih nekoliko meseci su bolovi bili toliko intenzivni da nije mogla da spava, jede i jedva pije. Antibiotike koje je uzimala bili su zbog infekcija koje je dobijala, jer nije mogla lepo da očisti zube između desni i zuba.

- Nekoliko meseci kasnije, hitno sam prebačena u bolnicu zbog bakterijske infekcije koja me je životno ugrozila. Krenula je da se širi od mojih usta do disajnih puteva. Otekla mi je cela jedna strana, probušili su mi obraz kako bi gnoj izašao. Mislila sam da će se moji sinovi oprostiti od mene - priseća se.

Kada je objavila ovu priču na "Tiktoku", javio joj se doktor sa stomatološke klinike i ponudio joj pomoć po sniženoj ceni. Zahvalna, odradila je sa njim popravku svih zuba i sada ima blistav osmeh kom je težila u početku. Zbog kontrola koje je radila na svakih nekoliko meseci u Londonu prošle godine, popravka i bezbolan "holivudski osmeh", koštao ju je 20.000 evra.

- Umalo me je ubilo ovo putovanje u Istanbul. Nikada neću nikome ovo preporučiti - zaključuje ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Organizam šalje signale pred infarkt, lekar upozorava na šta obratiti pažnju tokom letnjih meseci

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje