• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto ćerka Bena Afleka i Dženifer Garner uvek nosi masku? Svi mislili da je teško bolesna, a ovo je istina

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona se zalaže za zabranu ukidanja nošenja maski!

  • 0
Vajolet Aflek Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Možda ste primetili da se ćerka Dženifer Garner i Bena Afleka, Vajolet Aflek, često pojavljuje u javnosti sa maskom na licu. Taj prizor nije nimalo prijatan, pogotovu kada se setimo svega što ima veze sa pandemijom kovida-19.

Iako su kružile pretpostavke da je jako bolesna i da to radi da bi očuvala svoj imunitet, to je daleko od istine.

Na nedavnom sastanku Nadzornog odbora okruga Los Anđeles, 18-godišnjakinja ne samo da je objasnila zašto često nosi masku, već je koristila svoj glas da se suprotstavi zabrani nošenja maski, istovremeno se zalažući za dostupnost maski i drugih rešenja za prevenciju kovida-19 u svim državnim ustanovama.

U video-snimku objavljenom na "X", Aflek je govorila kako bi podelila svoju perspektivu.

- Razbolela sam od postvirusnog stanja 2019. Sada sam dobro, ali sam iz prve ruke videla da medicina nema uvek odgovore na posledice čak i manjih virusa. Pandemija kovida-19 to je to pogoršala.

U svom kratkom govoru, Aflek je napomenula da jedna od 10 kovid infekcija dovodi do dugotrajnog kovida i naglasila kako ova "razarajuća neurološka kardiovaskularna bolest" nesrazmerno utiče na marginalizovane zajednice, uključujući populaciju beskućnika LA, kao i na zajednice svih rasa, starije osobe, trans osobe, žene i bilo koga ko se bavi javnim poslom, piše "Glamour".

- Da bismo se suočili sa krizom produženog kovida, zahtevam dostupnost maski, filtraciju vazduha i UVC svetlo u državnim ustanovama, uključujući zatvore i pritvorske centre. Moramo proširiti dostupnost visokokvalitetnih, besplatnih testova i lečenja, i što je najvažnije, okrug se mora suprotstaviti zabrani maski iz bilo kog razloga. Oni nas ne čuvaju sigurnijim. Oni čine ugrožene članove naše zajednice manje bezbednim - pričala je Vajolet.

Ovo je prvi put da je o ovome govorila naširoko, ali nije prvi put da je u javnost istupila sa ovom temom. U maju su je fotografisali paparaci kako drži kopiju "The Viral Underclass" autora Stivena Trešera, publicističkoj knjizi o bolesti i nejednakosti iz 2022.

Izgleda da je Vajolet namerno usmeravala korice knjige prema kamerama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svadba kakvu do sada niste videli: Kolege iz kovid respiratornog centra iznenadile mladu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje