• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bio je zvanično mrtav 45 minuta, lekari su ga otpisali, onda je "ugledao zagrobni život": Neverovatna ispovest

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čovek ispričao da mu je "duhovni vodič po imenu Drejk" pokazao zagrobni život nakon što je proglašen mrtvim pošto se predozirao sa suplementom za bodibilding

  • 1
Vincent Tolman Foto: Vincent Tolman

On je doživeo iskustvo bliske smrti nakon predoziranja suplementom za bodibilding. U neverovatnoj priči Vinsent Tolman tvrdi, kako prenosi "Mirror", da je video kako bolničari odustaju od njegovog spasavanja i da su ga već stavili u vreću za mrtve, kao i da ga je "tokom putovanja u zagrobni život" pratio "duhovni vodič po imenu Drejk", koji mu je pokazao - dobra i loša dela iz njegovog života.

Vinset je čak doživeo i olakšanje zbog ovog iskustva jer je, kako kaže uvideo da je u stvari u životu učinio mnogo više dobrih, nego loših stvari i da mu je to omogućilo - pristup duhovnom carstvu gde je otkrio da je „Zemlja samo škola".

- Uvek je bila samo učionica i nikada nije bila sudnica - opisao je Vinsent detaljno uvid koji je dobio od svog "vodiča" Drejka, koji mu je "telepatski objasnio funkcionisanje Univerzuma", a što mu je sada "teško da objasni, jer je sve bilo neverbalno – već samo direktno razumevanje“.

Život posle smrti foto: pixabay.com

Međutim, ovaj neverovatan "vanzemaljski susret" usledio je nakon što je koristio jak suplement za vežbanje bodibildinga, koji je nabavio sa Tajlanda, nakon što su zalihe ovog suplementa nestale u SAD.

- Drugarica i ja smo otišli na internet da pokušamo da pronađemo druge izvore. Jedan od njih je bila kompanija na Tajlandu, pa sam naručio jednu bočicu od njih. Kada je stiglo, bili smo uzbuđeni i dogovorili se da vežbamo tokom te subote. Uzeli smo suplemente u subotu ujutru  i odmah osetili da je nešto drugačije u vezi sa njim - ispričao je prisećajući se sudbonosnog dana u podkastu "Coming Home".

Vinsent, zapravo, nije shvatio da je tečnost mnogo veće snage nego što je već bio navikao, a on i njegova drugarica su uzeli veliku dozu i odmah se predozirali, zbog čega su bili u delirijumu i povraćali. Odlučili su da uzmu da pojedu nešto, nadajući se da će to pomoći njihovom problemu.

- Drugarica je počela da gubi svest dok sam vozio, pa sam morao da je budim. Čim smo stigli do restorana prvo sam otišao u toalet, ali kako ovaj suplement ima u sebi sedativni efekat, u tolikoj količini, uspavljivao je moje telo. Počeo sam da ponirem i gubim svest, a srce mi je usporavalo. Poslednje čega se sećam je da sam video kako je cela soba počela da se vrti oko mene i onesvestio sam se na zemlji. Moje telo je počelo da povraća sve u pokušaju da izbaci ono što je izazvalo ovo stanje, i dok je to trajalo, ja sam udahnuo sadržaj u pluća i ugušio se - ispirčao je sam tok događaja Vinsent.

Kada su bolničari stigli, navodi da su bezuspešno pokušali da ga, a zatim su ga stavili u vreću za tela i krenuli ka bolnici. Vinsent opisuje kako je posmatrao sve ovo kako se odvija, kao da gleda film.

Život posle smrti Foto: Pixabay.com

Tokom čitavog iskustva tvrdi da je čak i čuo misli onih koji su svedočili njegovom iskustvu bliske smrti, posebno se fokusirajući na bolničara početnika koji je razmišljao o tome da li će stvarno da prisustvuje smrti tokom prve nedelje na poslu. Zapravo, taj isti bolničar je odlučio da otvori Vinsentovu torbu za telo i pokrenuo je još jednu rundu procedure za spasavanje života, što je i dovelo do toga da je Vincent pokazao znake života, nakon čega su mu se pridružili i drugi bolničari.

Vinsent je zvanično bio proglašen mrtvim 45 minuta, a naredna tri dana proveo je u komi. Međutim, njegova priča ima još jedan dodatak, jer mladić sada kaže da ga je tokom vremena dok je bio mrtav "njegov duhovni vodič vodio u drugo carstvo".

- Počeo sam da uviđam sve loše stvari koje sam ikada uradio čak i kao malo dete. Sve što je bilo sebično ili negativno utiče na nekog drugog. Ali nisam to video samo svojim očima, video sam to i očima bilo koga ko je bio pogođen mojim postupcima ili mojim rečima u isto vreme. Dok se to dešavalo, obavijala me je mračna energija straha, a onda sam odjednom počeo da osećam toplinu kao da sija neko jako svetlo ili da se sunce pojavilo iza oblaka i počelo da mi greje leđa - ispričao je.

Kako se seća, toplina je počela da obuzima njegovo biće, i on se okrenuo da vidim odakle dolazi taj osećaj.

- Dok sam se okretao, video sam sve dobre stvari koje sam ikada uradio u životu. Počeo sam da uviđam da sam zapravo učinio mnogo više dobrog nego što sam ikada učinio loše. Osetio sam ogromnu bezuslovnu ljubav i mir i toplinu - ispričao je i doda da ga je sve vreme "pratio pouzdan saputnik": - Vidim tog gospodina i pomislim "mora da je Bog", a on mi je, bez pomeranja usana odgovorio: "Ne sine, nisam Bog. Ja sam tvoj vodič."

Vinsent tvrdi da je nakon što je iskusio neobičan spokoj stavljen pred izbor. Bio je prosvetljen kako će njegovo odsustvo uticati na njegovu porodicu, a posebno na majku, što ga je dovelo do teške odluke da se vrati.

- Umiranje je bilo sjajno. Umiranje je bilo lako. Čim sam se opustio i prigrlio iskustvo, bilo je prelepo. Toliko je ludo da smo toliko strahovali od smrti - sada kaže Vinset, ali i priznaje da je najbolji deo ipak bio - povratak.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kung fu deda od stotinu leta: Ovo je njegov recept za dugovečnost

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Zox

    20. jul 2024. | 11:03

    Vodič Drejk je uključen u cenu suplemenata

    Podelite komentar