• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danijeli su dali par minuta da bira između života svoje bebe i svog: Najteža odluka pala je pred veliki zahvat

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tri puta je izašla kao pobednik, prkoseći velikim rizicima

  • 0
trudnica trudnoća Foto: Pexels

Danijela Emeri ima 39 godina i bila je pred životno važnom operacijom spašavanja od raka kada je saznala da je trudna i morala je da bira između svog života i života svog deteta.

Danijela dolazi iz Redinga i dugo je patila od, onoga što je ličilo samo na bol u grlu, ali je simptome pripisala običnoj prehladi. Čak i kada joj se stanje pogoršalo i ostala bez glasa, lekari su joj i dalje dijagnostikovali samo laringitis.

Tek u aprilu 2019. godine, testovi su potvrdili da zapravo boluje od karcinoma larinksa, tačnije rak grkljana. Potrebna joj je bila hitna operacija kako bi se izborila sa bolešću, našta je ona bila u potpunosti spremna. Međutim, samo nekoliko trenutaka pre operacije dobila je još jedne šokantne rezultate - bila je već 11 nedelja u drugom stanju.

Danijela i njen partner Toni, nisu aktivno pokušavali da dobiju dete, pa je pretpostavljala da joj je kašnjenje menstruacije zbog stresa. Iako su bili srećni zbog vesti da očekuju bebu, radost para bila je prožeta neizvesnošću.

- Postojala je 99 odsto šansa da doživim pobačaj jer sam bila u ranim fazama trudnoće. Objašnjeno mi je koliko je važna operacija, koja može da mi spasi život. Imala sam samo nekoliko minuta da donesem najtežu odluku u svom životu - da biram između operacije i života svog deteta. Ali, bez mene, ne bi bilo ni bebe - priseća se ona.

Donela je hrabru, ali možda i najtežu odluku u svom životu i odlučiča da nastavi sa operacijom.

- Srećom, operacija je bila uspešna u uklanjanju celog tumora. I moja beba je bila dobro - navodi ona za "Metro".

Nažalost u šestom mesecu trudnoće, rak se vratio. Ovog puta, rekla je da je više nije bilo strah za sebe, već je bila preplašena za sigurnost svoje bebe. Plakala je kada sam čula da se vratila bolest, jer to nije bila vest koju iko želi da čuje. Strahujući da se rak proširio dalje u njenom grlu, rečeno joj je da je srećom ponovo bio prisutan samo na delu njenih glasnih žica.

Povratak je sa sobom "povampirio" i strahove. Plašila se ponovnog odlaska pod anesteziju, zbog rizika da bi mogla naškoditi bebi, ali iako je bila uplašena, rekla je:

- Trudnoća me je učinila jakom i odlučnom da se borim protiv bolesti.

Usledile su nove operacije, uključujući lasersko uklanjanje, kako bi se rak trajno uklonio, i mama i beba su ponovo dobile zeleno svetlo. Novi roditelji su bili presrećni što su dočekali svog sina, Kaluma (sada četiri godine), i nastavili sa životom kao porodica.

Međutim, ubrzo, bolest je ponovo nasrnula po treći put i dijagnostikovan joj je ponovo rak.

- Bila sam uništena, jer sam uživala u majčinstvu sa svojim "čudom od bebe". Sve vreme sam mislila zašto sam baš ja ta koja mora kroz ovo da prolazi. Zašto je život tako okrutan prema meni?  Mislila sam da se konačno vraćam svom životu i da sam na pravom putu, ali rak ga uništava - govori ona.

Lekari su savetovali Danijelu da mora da joj se odstrane glasne žice kako bi se sprečio povratak bolesti. Postupak je nosio rizik da više nikada neće moći da govori, i mama se plašila da njen sin možda nikada neće čuti njen glas.

Ali Danijelin glas se vratio u roku od nekoliko sati, i sada je zvanično tri godine bez raka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditelji greše kada leče decu na svoju ruku, sa antibioticima i temperaturom su posebno neoprezni

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje