• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kamion joj zamalo otkinuo ruku: Moraće da joj je ušiju u stomak, da izraste nova koža i spreči se amputacija

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako sada stvari stoji, Šarlinina osiguravajuća kompanija odbila je da isplati nesreću i sada je njena porodica dobila bolnički račun u iznosu od 50.000 funti

  • 0

Britanka Šarlin se trenutno nalazi u bolnici na Baliju i sve su šanse da će joj uraditi amputaciju ruke nakon užasne nesreće u kojoj ju je pregazio kamion.

Kozmetičarka Šarlin Morisi vozila se skuterom na indonežanskom ostrvu 21. jula pre nego što joj je masivno vozilo preletelo preko ruke.

Šarlin, iz Kotbridža u Severnom Lanarkširu, hitno je prebačena u obližnju bolnicu, gde je primila više transfuzije krvi i gde joj je urađeno nekoliko operacija. Međutim, Šarlin i dalje predstoje brojne operacije jer se lekari ne odustaju da joj spasu ruku.

Kako sada stvari stoji, Šarlinina osiguravajuća kompanija odbila je da isplati nesreću i sada je njena porodica dobila bolnički račun u iznosu od 50.000 funti. "GoFundMe" za skupljanje pomoći su postavili porodični prijatelji u očajničkom pokušaju da je vrate kući.

Saopštenje o prikupljanju sredstava na mreži glasi: "Obraćamo se vama u ime Šarlin i njene porodice u nadi da ćemo hitno prikupiti sredstva za pokrivanje njenih medicinskih troškova nakon veoma ozbiljne saobraćajne nesreće na Baliju. Sada je glavna briga da svesti nivo infekcije na minimum i da Šarlin urade kritičnu operaciju koja bi joj mogla spasiti ruku, iako su ishodi neizvesni. Šarlin je bila podvrgnuta ogromnom presađivanju kože, međutim, hirurzi nisu sigurni da je bila uspešna jer je bilo velike količine nekrotične kože koja je morala da se ukloni od lakta nadole. Šanse za amputaciju prsta su i dalje velike u ovoj fazi i hirurg nije u mogućnosti da nastavi sa kritičnom operacijom".

Lekari su odlučili da sačekaju nedelju dana pre nego što ponovo operišu Šarlin u nadi da će njeni prsti biti spaseni, prenosi. Nakon toga, od nje će se očekivati da se podvrgne operaciji pedikulskog režnja - ključnoj proceduri koja uključuje pričvršćivanje Šarlinine ruke i šake na njen stomak u pokušaju da ponovo izraste koža i time se izbegne amputacija.

To znači da će morati da ostane u bolnici na Baliju još četiri nedelje.

U izjavi se nastavlja: ​​„Ova složena operacija će zahtevati da Šarlin ostane u bolnici na Baliju još najmanje četiri nedelje, sa troškovima koji svakodnevno rastu. Za samo nekoliko dana od nesreće, njena porodica je već dobila prekomerne medicinske račune od 50.000 funti i nažalost, Šarlinino osiguravajuće društvo je odbilo da pokrije bilo kakve troškove.

U međuvremenu, Šarlinina sestra, Alana Krofton, otputovala je na Bali zajedno sa njihovom mamom kako bi mogle da budu uz nju.

Pišući na Fejsbuku, Alana je rekla: "Vozila se skuterom kada je, nažalost, velikom brzinom sišla sa njega i sudarila se sa drugim vozilom. Povrede moje sestre su bile izuzetno teške i kasnije može da podeli stepen ovih povreda ako želi, samo ne ne želim da raznorazne glasine kruže. Pred njom je dug put u pogledu operacija i oporavka. Ja i moja porodica smo zahvalni medicinskom timu koji je brinuo o njoj i timu koji je stigao na vreme na lice mesta. Na žalost, medicinski troškovi se ne pokrivaju preko njene osiguravajuće kompanije. Želimo da saznamo sledeće korake i da odvedemo Šarlin kući bezbednu svojoj porodici gde može da počne da se oporavlja".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bodibilder bez ruku vam pokazuje da je sve moguće u životu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje