• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moje telo se izlečilo": Izbacila je iz ishrane 2 namirnice i rešila se brojnih problema

E. O.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Laura iz Londona priznaje da joj je ovaj način ishrane promenio život

  • 1
Laura Sliazaite Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Laura Sliazait (39), iz Londona, je zbog zdravstvene situacije bila primorana da promeni ishranu kako bi nadalje osigurala bolje zdravlje. Lekari su joj dali "naređenja" šta bi od namirnica trebalo da izbaci iz upotrebe, kako bi rešila dugogodišnji problem sa ekcemima, upalama i bolovima u zglobovima.

Ona je javno pričala o svojim iskustvima posle novog otkrića - da svaki Britanac može da izdrži čak tri nedelje bez konzumacije zelenog povrća, piše "Mirror".

Laura je izjavila da se dugo borila sa visokim šećerom u krvi, ali i sa lošim snom, i da je morala da promeni ishranu, pa je zbog toga počela da jedete sirovo voće i povrće. Između ostalog, svela je porcije mesa, ribe, jaja, sira i masti na minimum, gotovo da ih je sve izbacila. Takav stil života je vodila punih 13 godina. A onda se sve promenilo i iz ishrane je izbacila - voće i povrće.

Ona kaže da joj se život promenio nabolje.

- Varenje mi je bilo bolje, puna sam energije i posle godinu dana primene ove moje "dijete", mogu slobodno reći da se osećam nikad bolje. Moje telo se izlečilo i nastavlja da se leči - rekla je Laura.

Posle 13 godina ne konzumiranja mesa, rešila je da proba 100 dana da ga jede, kao i ostale namirnice i shvatila je da će početi i ubuduće tako da se hrani.

- Osećam da je ishrana sa mesom nešto promenila u mom mozgu. Problemi sa spavanjem su nestali, dok sam ranije jedva po tri sata spavala. Ekcem mi se povukao, a moje telo je dobilo oblik. Uz to, upala je nestala, nemam problem sa varenjem i nadimanjem, kosa mi nije bila sjajnija, a čak mi se i vid poboljšao. Pad energije tokom dana je nestao - jasna je ova devojka.

Šta kažu stručnjaci?

- Ishrana bez voća i povrća nije preporučljiva. Razlog je što su voće i povrće puni vitamina, minerala i hranljivih materija poput folne kiseline, kalijuma, vitamina C i ostalog - rekla je doktorka Nabil Aršad iz Mančestera.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hrana kao lek: Da, moguće je, jer ono što jedete pravi razliku da li ste zdravi ili bolesni

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Zlaja

    8. avgust 2024. | 08:14

    Strucnjaci zaboravljaju da je voce i povrce zateovano hemijom i da kao takvo postaje nezdravo. Najbolje je da svako sebi izgaja sve, ali to je nemoguce

    Podelite komentar