• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hteo je da sakrije sede, a onda mu je glava otekla kao balon: Alergijska reakcija ga umalo koštala života

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada se i našali na račun svojih fotografija, ali je neminovno veoma alarmantno stanje

  • 0

Žene najbolje znaju da farba za kosu, a naročito blanš, mogu izazvati veoma zastrašujuće alergijske reakcije i da treba biti na oprezu sa njima.

Međutim, kao i mnogi, jedan čovek nije obratio pažnju na to i želeo ja da prefarba sede. Otišao je kući i zamolio majku da to uradi, a peckanje koje je osetio prilikom nanošenja je smatrao potpuno normalnim.

- Nanela mi je farbu i malo me je peklo, ali sam mislio da tako mora. Očigledno, to nije trebalo da se dešava - započeo je svoju priču Rajan Brigz, inače radnik na pumpi.

Kako kaže, otišao je na posao sutradan sa osipom, ali dok nije njegova glava počela da se širi, zanemarivao je sve znake da nešto nije kako treba.

- Kolega me je video i rekao mi je da odem u bolnicu, ali nisam ga poslušao. Ni devojka nije mogla da me gleda, jer sam ličio na balon. Kad sam završio sa poslom i shvatio da mi se koža sve više i više zateže, jer mi glava otiče, otišao sam u hitnu pomoć. Doktori su mi rekli da se vratim kući i da će proći, ali da se u slučaju da se pogorša vratim - priseća se Rajan.

Pomislio je da će mu san rešiti probleme i da će ujutru otok nestati. Međutim, kada se probudio, shvatio je da ne može da otvori jedno oko i odmah je pozvao pomoć. Prevezli su ga u bolnicu gde je ostao.

Lekari su rekli da ima alergijsku reakciju na sastojke iz farbe (PPD), takozvani parafenilendiamin. Pošto se otok nije smanjivao, već se spuštao niže niz lice, ostavili su ga u bolnici da budu sigurni da se ne spusti na disajne puteve i zapuši mu iste. Tako, proveo je 13 sati u bolnici.

Za "NYPost" rekao je da mu je skalp pun žutih, suvih fleka. Podelio je fotografije svakog stadijuma oticanja, a i sam se našalio na celu situaciju i rekao da izgleda poput likova iz crtaća. Pratiocima na "Tiktoku" ostavio je poruku:

- Poenta priče: Ponosno nosite svoje sede ljudi!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Olivera ne sme da popije čašu vode, isplanira odmor i uživa u običnim stvarima! Ovo je njena priča

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje