• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fotke Jelene Đoković u bikiniju su dokaz da svi treba da se hranimo kao ona: Ovim jelom započinje dan

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena ne jede meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer, dok se njen jelovnik sastoji od 70 odsto sirove hrana i 30 odsto skuvane

  • 0
Jelena Đoković Foto: Tanjug / Marko Đoković

Novak i Jelena Đoković su zagovornici zdrave ishrane koja se pretežno bazira na sirovim namirnicama. To njemu obezbeđuje da ostane na vrhuncu svoje igre, dok se Jeleni osim na energiju, zdrave navike i te kako odražavaju i na izgled.

Jelena Đoković iznenadila je fotografe kada se, svega par meseci posle porođaja sa Tarom pojavila u uskoj crnoj haljini, sa potpuno ravnim stomakom. A i fotografije u kupaćem kostimu su prizor koji se retko viđa, ali svakako sugeriše da se ovakav izgled tela postiže samo disciplinom.

Za to nije zaslužno samo redovno vežbanje, već i pravilna ishrana, a Jelena je u više navrata sa fanovima delila recepte kojima počinje dan.

Poslednjih godina zajedno sa suprugom Novakom ne jede meso. Ishrana Jelene Đoković je raznovrsna i puna vlakana i vitamina koje je čine sitom i zdravom.

Naime, Jelena ne jede meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer, dok se njen jelovnik sastoji od 70 odsto sirove hrana i 30 odsto skuvane (supa, testenina, kinoa, pirinač). Izbegava gluten, iako nema problema sa njim, a isitče da joj ništa ne pada teško, jer zna šta radi i dobro je informisana. Mada, priznaje da joj je neretko teško da pronađe pravu hranu spremljenu na zdrav način.

U njenom veganskom jelovniku dominiraju povrće i voće, a za namirnice koje ne sme da konzumira pronalazi adekvatne zamene. Jedna od namirnica koja je neizostavni deo ishrane u porodici Đoković je kinoa.

Ono što je sigurno jeste da će kinoa omogućiti pravilan rad creva, jer obiluje vlaknima koji će pospešiti rad ovih organa.

Poznato je da Novak Đoković svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije sveže isceđen sok od stabljike celera. U pitanju je porodični napitak, konzumiraju ga i Jelena, kao i deca, s tim što se za njih priprema u kombinaciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.

Celer je biljka sa posebnim nutritivnim i lekovitim svojstvima, postoji u divljem i pitomom obliku, a oba su lekovita. Celer je povrće poznato od davnina, a u prošlosti su ga ljudi uzgajali zimi i smatrali su da jača organizam, dok su njegove semenke korišćene za olakšavanje boli. Danas se uglavnom koristi kao začin ili kao prilog jelima, a njegova lekovitost potvrđena je raznim istraživanjima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena pokazala kako sija Novakovo zlato!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje