• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodala je jednu namirnicu u ishranu i rešila se nadutosti: "Osećam se manje naduveno i sitija sam nego pre"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova žena sada ne može da zamisli dan bez ove semenke

  • 0
napitak, jutro, jutarnji napitak, šolja, devojka, zdrav napitak Foto: Shutterstock

Trebalo bi da svako od nas vodi računa o tome kako se hrani i šta unosi u organizam, ali postoje namirnice koje nam manje ili više prijaju.

Jedna žena je na društvenim mrežama podelila svoju priču, odnosno šta je njoj pomoglo da se reši dosadne nadutosti. Uz jednostavan dodatk ishrani, ona je vrlo brzo videla razliku jer je postala manje da se nadima ali je primetila i da je postala "sitija". Osim toga, primetila je bolje zdravstveno stanje svog organizma.

- Pila sam čia semenke nedelju dana i počela sam da obožavam promene koje mi je to donelo. Osećam se manje naduveno i više sito. Mešala sam ih sa mačom i ukus je i dalje odličan - rekla je ona, ističući da ih je prvo pila u čaši tople vode pre nego što je počela da ih stavlja u mača čaj.

foto Pixabay foto Pixabay

Njena objava na društvenim mrežama je naišla na dobar odziv jer su se i drugi uključili u raspravu o čia semenkama gde su zaprav osvi razmenjivali dobra iskustva sa njom. Čak su predložili i razne druge recepte sa njima, poput sjedinjavanja sa bananom, urmom, borovnicama i čašom vode.

Čia semenke su možda male po izgledu, ali su veoma moćne kada je u pitanju njihova nutritivna vrednost. Pune su vlakana, protina, omega-3 masnih kiselina kao i niza mikronutrijenata što ih čini odličnim sastojkom za smutije i kaše, piše "Express".

Ukoliko ih uzimate svakog dana, potencijalna je preventiva protiv demencije, pokazuju nova istraživanja. Neki istorijski zapisi kažu da se koristila čak 3500 pre nove ere jer su ljudi tada znali njene zdravstvene koristi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Matcha Latte- najukusnija zamena za kafu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje