• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pucala sam od zdravlja, a onda su me u predinfarktnom stanju prebacili u bolnicu": Ovo je savet za sve žene

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada je prikovana za krevet u bolnici nakon operacije i očekuje da će tamo ostati najmanje nedelju dana

  • 0

Amanda Gof, odnosno Samanta X, jeste Britanka koja je čitavu deceniju radila u industriji za odrasle, odnosno kao eskort dama. Ona se povukla iz tog posla, ali u više navrata je ženama davala insajderske informacije o tome kako da prepoznaju da li ih muž vara i obmanjuje, kao i kakvi su u krevetu u odnosu na svoje zanimanje.

Vrlo je aktivna na društvenim mrežama, izdala je knjigu i pisala kolumne nakon penzionisanja.

Za Amandu Gof pedesete su bile nove tridesete. Bila je u formi i zdravija nego što je ikada bila, a drogu i alkohol nije konzumirala šest godina.

Međutim, srce joj je bilo kao tempirana bomba, a to je saznala ove nedelje, pre nego što je trebalo da krene na odmor u inostranstvo.

Sada je prikovana za krevet u bolnici nakon operacije i očekuje da će tamo ostati najmanje nedelju dana.

Stanje opasno po život

Ona ima trajnu ventrikularnu tahikardiju. Potencijalno smrtonosni uslovi mogu dovesti do toga da srce jednostavno prestane da pumpa krv. Ventrikularna tahikardija predstavlja poremećaj srčanog ritma (aritmija) koja nastaje u donjim prostorijama srčanog mišića (ventrikulama). Okarakterisana je brzinom srčanih kontrakcija od preko 100 udara po minuti sa najmanje prisutne tri iregularne kontrakcije za redom.

Takođe mogu da izazovu umerene do teške bolove u grudima, nesvesticu ili osećaj da biste se mogli onesvestiti, kratak dah ili otežano disanje u mirovanju.

Ventrikularne tahikardije nastaju u komorama tako što ne mogu da ispumpaju dovoljno krvi kako bi došla do svih organa. Kratkotrajne su, ali i veoma opasne. Ako se produže, mogu da dovedu do potencijalno smrtnog ishoda i stanja koje se zove ventikularna fibrilacija, piše "Eklinika".

U razgovoru za "Daily Mail" Amanda, koja je sada fokusirana na svoju karijeru instruktora pilatesa, otkrila je da je mesecima primećivala simptome, uglavnom kada bi šetala svog psa. Osećala je kao da svakoga trenutka može da se onesvesti.

Simptome prepisala perimenopauzi

Njene vrtoglavice su se pojavile iznenada i gotovo isto tako brzo završile.

- To se dešavalo nekoliko meseci tu i tamo, dovoljno loše da sam morala da sednem i stavim glavu među noge. Ali trajalo je samo 30 sekundi.

Amanda je svoje vrtoglavice prepisala perimenopauzi.

Ali pre nego što je otišla na odmor odlučila je da ode kod svog lekara opšte prakse samo da bi bila sigurna. Zabrinut zbog njenih simptoma, doktor ju je uputio na kardiologiju.

Preko vikenda su Amandu stavili na srčani monitor i rezultati su joj ukazali da joj sledi dug boravak u bolnici. Amanda će sada verovatno biti na pilulama do kraja života.

Mada ako se njeno stanje pogorša ove nedelje, možda će joj ugraditi defibrilator da bi njeno srce kucalo u pravom ritmu.

- Ne pričamo dovoljno o zdravlju srca žena, što me je navelo da verujem da su za to krivi hormoni - rekla je.

Iako čudno nikada nije imala epizode vrtoglavice i nesvestice ​​tokom pilatesa.

Stanje je genetsko, prema njenim lekarima, i moglo se pojaviti u bilo kom trenutku u njenom životu.

- Oni još ne znaju šta je to izazvalo, ali rade još testova - rekla je ona.

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lekar objašnjava ko je na udaru srčanih oboljenja: Kako prepoznati i sprečiti infarkt miokarda

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje