• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ujeo ga pauk pa se inficirala rana: Britanac završio na operaciji, pa dobio jezivu dijagnozu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve se dogodilo u vreme godišnjeg odmora

  • 0
Nigel Hunt Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Najdžel Hant (59) koji živi na ostrvu Sili doživeo je pravu strahotu posle ujeda pauka dok je ležao u krevetu. Nažalost, to nije bio običan ujed, već ga je tako snažno ujeo da je dobio bolest koja je počela da mu jede meso.

On kaže da mu se stanje vrlo brzo pogoršalo posle ujeda i da zapravo nije znao o čemu se tačno radi.

Kako je sve počelo?

Najdžel se spremao da krene na aerodrom kako bi otišao na dugo zasluženi odmor u Egipat. Prema njegovim rečima, pravo niotkuda ga je za stomak ujeo pauk, ali nije tome pridavao mnogo značaja. U početku se on dobro "držao" i osećao ali se posle par dana užasno razboleo, piše "Ladbible".

Ipak je otišao u Egipat ali je odmah po sletanju primetio da se nešto čudno dešava. Imao je osećaj muke, a nijedan lek za glavu koja je počela da ga boli u međuvremenu - nije pomagao. Po smeštaj u hotel, otišao je do najbliže apokete kako bi kupio nešto za ujede komarca.

Nigel Hunt Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

U apoteci su mu prepisali par stvari, da bi sutradan otišao u bolnicu gde su mu dali isti lek.

Nažalost, situacija je postajala sve gora.

- Naredna dva dana se stanje pogoršalo, pa sam se na kraju vratio u bolnicu gde su počeli da mi rade analize. Odmah sam poslat na ultrazvuk. Posle par sati me je pozvao doktor da mi kaže da je u pitanju ili ujed smeđeg pauka samotnjaka ili lažne udovice - rekao je Najdžel.

On je naveo da mu je lekar rekao da je stigao u pravi čas, jer da nije, u periodu od šest do 10 dana bi bio mrtav. U početku su verovali da je u pitanju apsces, ali se ispostavili da ga je ujela buba koja jede meso i dovodi do fascitisa koja može da inficira ranu.

Zbog ozbiljnosti situacije, otišao je na operaciju, ali mora da miruje, da od odmora mora da se oprosti. Do daljeg ostaje u bolnici u Egiptu kako bi lekari bili sigurni da se stanje neće pogoršati.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Došao tarantuli "na rupu": Ludo hrabar potez - vadio smrtonosnog pauka iz jame

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje