• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nisam mogla da gledam, slušala sam ga kako vrišti": Umalo je izgubila bebu zbog straha da je vakciniše

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kaže da su joj društvene mreže "Tiktok" i "Fejsbuk" ulile strah od vakcinacije

  • 0
Beba Foto: Pixabay

Mama Sofi Dejl ima 28 godina i podelila je sa svetom svoje zastrašujuće iskustvo kako je mogla da ostane bez sina, kako kaže, zbog zastrašujućih priča sa društvenih mreža.

Naime, došlo je vreme da njen sin Levi primi vakcine protiv malih boginja, ali je Sofi zbog raznih zastrašujućih priča sa "Tiktoka" i "Fejsbuka", imala veliki strah i sumnju u vakcinisanje svoje, tada tek rođene bebe.

Kako kaže, slušala je pogrešne teorije da vakcine za male boginje nose rizike autizma, ali je nakon 11 meseci rešila da to učini.

Međutim, beba je samo nekoliko dana pre injekcije zadobila boginje.

Novi podaci NHS Engleske za 2023/2024. pokazuju da broj dece koja su u potpunosti vakcinisana do ​​pete godine - i 13 drugih vakcina za decu - pao je na jedno od šest.

- Čak i ako sumnjate da idete i razgovarate sa profesionalcima, treba otići i reći da ste načuli određene informacije, koje su vas uplašile i da želite više o tome da čujete. Ne bih mogla sebi da oprostim da sam nastavila da gunđam i kukam zbog lažnih informacija. Priznajem da sam bila pomalo nervozna kada sam odlučivala da vakcinišem Levija. Nije mogao da razume zašto mu mama to dozvoljava, da ga neko bocka - iako su mu spašavali život, samo sam želela da prestanu da ga povređuju - rekla je, piše "Mirror".

Beba spava spavanje uspavljivanje Foto: Pexels / Lisa Fotios

Uoči uboda, Levi je imao visoku temperaturu i neki preostali osip od boginja, ali se oporavio od toga i sve je delovalo normalno. Dan pre njegove prve rođendanske zabave, Sofi je dobila telefonski poziv u kom je saznala da je Leviju loše.

- Odjurila sam kući i temperatura mu je bila ludo visoka. Kada smo stigli u bolnicu, odveo ga je tim od otprilike 20 ljudi. Bilo je tako zastrašujuće - sećam se da sam pomislila: "Ovo je ono što vidite u emisijama o hitnoj pomoći". Nisam mogla da gledam, slušala sam ga kako vrišti. Posle šest dana u bolnici, dozvoljeno mu je da ide kući, ali je godinu dana bio na pregledima da bi bili uvereni da li mu je sepsa oštetila sluh ili vid.

Nisam shvatala koliko je to ozbiljno u to vreme. Ali rečeno mi je da su boginje u suštini uništile njegov imuni sistem i da je dobio sepsu dok se borio protiv nje. Božjom milošću sada je dobro, ali ponekad se osvrnem na slike iz bolnice i ne mogu da verujem - prisetila se Sofi.

Čak i nakon onoga što se dogodilo Leviju, sa drugim detetom se javio isti osećaj nervoze i straha. Zato, poslala je supruga da obavi vakcinaciju. Sada, Sofi apeluje na sve roditelje da se ne plaše i da mogu tako lako, kao što je ona, naišla na neproverene informacije koje ulivaju strah.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Željka je majka hrabrost: Rizikovala život da bi postala majka! Danima bila trudna na kiseoniku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje