Savršena jesenja hrana: Nekoliko je razloga zašto treba da jedemo kestenje

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Već smo ušli u kišoviti period godine, kada bismo samo da se šćućurimo pod ćebe, grickamo omiljenu hranu i gledamo filmove i serije. Obeležje jeseni pored ovoga i specifična hrana, poput kestenja.

Kesten je jako dobra namirnica koja u sebi sadrži vitamine, minerale i malo masti, piše "Blick". Sada je pravo vreme za njihovu konzumaciju, a kada shvatite šta sve oni u sebi imaju, odmah ćete otići u prodavnicu.

Kestenje može biti zdrava užina zbog bogatog sadržaja vitamina B6. Recimo, ženama je potrebno oko 1200 mikrograma ovog vitamina na dnevnom niovu, a kesten ga ima 350 mikrograma u samo 100 grama. Ovaj vitamin nam je koristan za jačanje imunom sistema, a utiče na stvaranje neurotransmitera u nervnom sistemu.

Ovaj orašasti plod ima u sebi i kalijum koji igra važnu ulogu u nervnoj provodljivosti i odgovoran je za regulisanje ravnoteže vode. Takođe, zbog visokog sadržaja vitamina C, možete pomoći svom imunosistemu da ojača.

Neke od veoma važnih karakteristika kestena su:

  • Može da spreči bolesti srca
  • Pomaže u kontrolisanju nivoa šećera u krvi
  • Doprinosi povećavanju mineralne gustinu kostiju
  • Utiče na sprečavane hroničnih bolesti
  • Pomaže u kontroli krvnog pritiska
  • Blagotovrno deluje na poboljšavanje funkcije mozga

Da li i vi volite kestenje?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje