Ovu supu zovu italijanski penicilin: Prepuna je vitamina, a zbog jednog gurmanskog dodatka je izuzetno ukusna

K. M.
K. M.  
  • 0

Pastina je vrsta sitne testenine koja se koristi u Italiji za pripremu različitih jela. Takođe, ovim nazivom se često označava i popularna supa od povrća i testenine.

S obzirom na to da je reč o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata, često se od milja naziva i „italijanski penicilin“.

U supu možete staviti samo pileći bujon, ali ako je pripremate za osobu koja je bolesna ili se oporavlja, možete dodati i malo pilećeg mesa.

Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.

Sastojci za pastina supu:

1 l pilećeg bujona

200 g sitne testenine

45 g rendanog parmezana

30 g putera

3 šargarepe

2 štapića celera

1 luk

1-2 čena belog luka

So i biber po ukusu

Sok od limuna za serviranje

2434659893 Foto:Shutterstock

Priprema pastina supe:

U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.

Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.

U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.

Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.

(Ona.rs/Punkufer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje