
Ovu supu zovu italijanski penicilin: Prepuna je vitamina, a zbog jednog gurmanskog dodatka je izuzetno ukusna
Pastina je vrsta sitne testenine koja se koristi u Italiji za pripremu različitih jela. Takođe, ovim nazivom se često označava i popularna supa od povrća i testenine.
S obzirom na to da je reč o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata, često se od milja naziva i „italijanski penicilin“.
U supu možete staviti samo pileći bujon, ali ako je pripremate za osobu koja je bolesna ili se oporavlja, možete dodati i malo pilećeg mesa.
Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.
Sastojci za pastina supu:
1 l pilećeg bujona
200 g sitne testenine
45 g rendanog parmezana
30 g putera
3 šargarepe
2 štapića celera
1 luk
1-2 čena belog luka
So i biber po ukusu
Sok od limuna za serviranje

Priprema pastina supe:
U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.
Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.
U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.
Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.
(Ona.rs/Punkufer)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.