Recept za posni burger bez kapi ulja: Post na vodi nikad nije bio lakši i ukusniji

K. M.
K. M.  
  • 0

Ako tražiš jednostavan, ukusan i zdrav recept za posni burger, bez trunke ulja – na pravom si mestu! Ovi burgeri od crvenog pasulja ne samo da su savršeni za post, već su i puni proteina i vlakana. Ono što ih čini posebnim jeste što se ne prže u ulju, već se peku u tosteru – i to na peka papiru, bez dodatne masnoće!

Sastojci za 3 pljeskavice:

1 konzerva crvenog pasulja (kidney beans)

60 g finih ovsenih pahuljica

1 glavica crnog luka

25 g brašna

1 čen belog luka

1 kašika soja sosa

1 kašika senfa

1 kocka za supu

2 kašičice dimljene paprike

1 kašičica mlevenog kima

So i biber po ukusu

Dodaci po želji:

Grilovano povrće (paprika, tikvica, crveni luk)

Namaz od paradajza

Veganska majoneza

Sveža zelena salata, rukola ili kiseli krastavci

Burger zemičke (posne)

Priprema:

Pasulj ispasiraj viljuškom ili izblendiraj dok ne dobiješ kompaktnu masu.

Dodaj sve ostale sastojke i dobro izmešaj da se dobije testo. Ostaviti da odstoji oko 5 minuta.

Oblikuj tri pljeskavice.

U toster ubaci komad pek papira, poređaj pljeskavice i zatvori toster. Peci 8–10 minuta, dok ne porumene i stegnu se. Nema potrebe za uljem – pek papir sprečava lepljenje i omogućava ravnomerno pečenje.

Zemičke preseci, zagrej ih po želji, i napuni burger omiljenim dodacima.

Ovi burgeri su odlični i hladni – možeš ih spakovati za posao, piknik ili poneti kao posnu užinu.

Bez ulja, bez stresa – samo čist, zdrav užitak!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zdravi pomfrit i domaći posni umak za samo nekoliko minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje