• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Manekenka progovorila o poremećaju u ishrani: "To je najveća zamka u kojoj sam ikada bila"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Matilda želi da osvesti devojke da modna industrija nije onakva kakvom je predstavljaju

  • 0
Matilda Dods Foto: Profimedia/Richard Milnes / MEGA / The Mega Agency

Matilda Dods (24) iz Australije je manekenka i na prvi pogled ima sve što bi jedna žena mogla da poželi - novac, slavu, lepotu, putovanja, raskošan stil života...

Ipak, Matilda se naširoko osvrnula na svoju dugogodišnju borbu sa poremećajima u ishrani, veoma čestom problemu koji pretežno "udara" na tinejdžerke i mlade devojke.

Matilda je odrasla u gradiću Bajron Bej na severu Novog Južnog Velsa, imala je 14 godina kada se prvi put zainteresovala za manekenstvo i 15 kada je potpisala ugovor sa vodećom agencijom IMG.

Preselila se u Pariz čim je završila školu sa 18 godina i počela da radi kao model, a kako kaže, sve je izgledalo idealno do trenutka kada je otvorena tema u vezi sa njenom kilažom.

- Mislim da modnim agentima treba zabraniti da prilaze i potpisuju ugovore sa devojkama koje imaju manje od 16 godina - rekla je Matilda.

Prema njenim rečima, godine provedene u svetu mode su "najveća zamka" u kojoj je ikada bila.

Sada, Matilda želi da osvesti devojke da modna industrija nije onakva kakvom je predstavljaju.

- Kada sam otišla u Pariz živela sam u groznom stanu u kom su svuda bile postavljene minijaturne šolje. Tad sam pomislila, da li je ovo da bismo manje jeli i da li nas ovako indirektno kontrolišu? Sa mnom je živela devojka iz Holadnije i vratili su je posle nekoliko dana, jer nije ima 'idealnu' težinu - priseća se ova devojka.

Kako kaže, nikada joj nije bilo izričito rečeno da mora da smrša, osim jednom u Parizu. Ali, i taj jedan jedini put kada je čula da nema adekvatnu težinu za posao koji je odabrala bio je dovoljan da dobije poremećaj u ishrani.

- Bila sam pet godina na veganskoj ishrani. U teretani sam boravila tri sata, šest dana nedeljno. Bila sam preopterećena svojim fizičkim izgledom. Izgubila sam mnogo kilograma, a kada sam videla da je vrag odneo šalu, rešila sam da se pozabavim time - rekla je Dods.

Matilda se vratila u kuću svojih roditelja i potpuno promenila način ishrane. Sada, kaže, uživa u kiflicama sa slaninom i pokušava da se izbori protiv nezdravih odnosa modne industrije prema mladim modelima. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje