• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dženifer Aniston se izborila sa mesečarenjem i insomnijom: Ključ je u uvođenju ustaljenih navika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez ova tri faktora se ne može: ishrana, trening i zdrav san

  • 0
Dženifer Aniston Foto: Tanjug/AP

Glumica Dženifer Aniston, godinama, čak i decenijama, suočava se sa problemima sa spavanjem, nesanicom, hodanjem u snu, anksioznošću u snu, zbog čega se plašila i da zaspi.

- Mislim da je to počelo negde u mojim 30-im ili čak ranije, ali jednostavno ne počinjete da primećujete efekte nedostatka sna kada ste mlađi - kaže Aniston.

Počelo je kao nešto što je ona jednostavno prihvatila da joj se dešava, a onda je  shvatila kakav uticaj na njen život ima nedostatak zdravog sna, kako to utiče na njen dan, rad i funkcionisanje uma i fizičke strukture.

Aniston bi pokušavala da zaspi i na kraju gledala na sat - "veliko ne-ne", jer ju je to samo nateralo da se fokusira na to koliko vremena prolazi i koliko sati sna joj preostaje.

Zvezda serije "Prijatelji" je ponekad čak i hodala u snu, ali je, na sreću, prestala.

Probudili bi je kućni alarmi koji su se uključili dok je ona noću lutala kućom. Dženifer je odlagala dobijanje medicinske pomoći, misleći da njeni problemi sa spavanjem nisu prioritet. Ali u poslednjih nekoliko godina shvatila je da joj je potrebno pravo rešenje za njenu nesanicu. "To je postalo nešto sa čime sam se zaista borila", kaže ona.

Nekada je to bila poslednja stvar na listi, ali je onda shvatila da se mora pridržavati tri stuba zdravlja – a to su ishrana, vežbanje i san.

Aniston je dobila pomoć od doktora, nešto što ona apsolutno preporučuje i zato se pridružila novoj kampanji "Uhvati noć i dan", gde se mogu pronaći vesti i saveti za rešavanje sopstvenih problema sa spavanjem. Uz medicinsku pomoć, Aniston sada otkriva da noćni ritual čini veliku razliku.

U rutini je ključ

Daje sebi vremena da se opusti, vežba ili radi jogu i ostavlja telefon van sobe kada ide na spavanje. Takođe se trudi da svako veče vreme za spavanje bude isto, što je svakako izazov. Ali jedno od čega Aniston nije spremna da odustane, čak i ako to znači bolji odmor, jeste da spava u krevetu sa svoja tri psa. Kaže da joj to neizmerno prija.

Ako radi, ustaje između četiri i pet ujutru, ako ne, između osam i devet. Potom sledi trening spin joge od pola sata, pa obična joga od 40 minuta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje