• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fitnes influenserka je protiv deljenja lažnih rezultata na mrežama: Sve je u uglovima, svetlu i poziranju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi Instagram fitnes influenseri se služi raznim trikovima kako bi privukli pratioce da prate njihove dijete, koje mogu izazvati samo kontraefekat

  • 1

Fitnes influenserka Lizi deli fotografije svog tela snimljene u razmaku od nekoliko sekundi kako bi dala realističnu predstavu o tome kako izgled figure može da varira.

Lizi živi u Londonu, prikupila je više od 55.000 pratilaca na Instagramu, gde deli pozitivne poruke o telu, kao i savete o ishrani i vežbanju. Ova 21-godišnjakinja takođe deli snimke pre i posle snimljenih nekoliko trenutaka na Instagramu da bi ilustrovala kako poziranje, osvetljenje i to koliko ste nedavno jeli mogu učiniti da vaše telo izgleda drastično drugačije.

Ona zagovara uravnotežen način života i kaže da se zdravo hrani 80 odsto vremena, a zatim uživa u hrani kao što su čokolada i hamburgeri.

- Ono što uvek savetujem svojim klijentima je da dobiju prave rezultate, a onda da moraju da naprave zdrave navike, a ne ograničenja. Nema više modnih dijeta, nema više brzih rešenja, samo održive promene, za održive rezultate - objasnila je.

Lizi, koja je prevazišla poremećaj u ishrani, objasnila je da je nekada bila pod uticajem trendova koji su se promovisali na društvenim mrežama, ali da se sada fokusira na održive promene.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by LIZ | ONLINE COACH (@liz.bitesback)

Lizi je rekla da misli da se taj ciklus treba prekinuti. Ona je objasnila kako se bori sa slikom koju ima o sopstvenom telu i da je svoj nalog na Instagramu napravila kako bi pomagala onima koji se takođe bore sa istim problemom. Influenserka je rekla da su njene kolege, zvezde društvenih mreža, plaćene da svojim brojnim pratiocima promovišu brza rešenja i nezdrave dijete. Međutim, niskokalorične dijete pružaju samo privremene rezultate jer će ljudi verovatno dobiti na težini vrlo brzo, a na kraju budu još razočaraniji.

- Kao neko ko je patio od poremećaja u ishrani, iz prve ruke sam iskusila negativne efekte brzih rešenja i dijeta koje je u velikoj meri podržavala većina uticajnih ljudi. Odlučila sam da mi je dosta. Želim da pomognem ljudima da prestanu da se ograničavaju i počnu da žive. Želim da pokažem ljudima da možete dobiti telo kakvo želite bez ikakvih ograničenja, što je u suprotnosti sa većinom zdravstvenih i fitnes normi.

Lizi kaže kako nema stalno ravan stomak. Ne hoda okolo sa zategnutim stomakom, kao što niko to i ne uspeva. Način na koji telo izgleda će se promeniti pod različitim osvetljenjem, pozama, uglovima i to je u redu! Umesto da mrzimo svoje telo, treba odvojiti trenutak da cenimo sve što ono čini za nas. Jer svake sekunde telo čini nešto da nas održi u životu.

Video: Influenserka pokazala kako sve možete da kombinujete letnje haljine: Vaš stil će biti na višem nivou

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • kale

    20. april 2022. | 09:23

    Platis trenera koji radi u sali a ne od kuce preko drustvenih mreza i imas rezultat. Ovo mrsavljenje iz dnevne sobe je smesno, ali dobra ideja da neko zaradi

    Podelite komentar