• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tajna izgleda Aleksandera Skarsgorda u filmu "Severnjak": Detalje otkrio njegov trener

Vreme čitanja: oko 3 min.

Glumac je bio izuzetno posvećen treninzima i ishrani, te je zbog toga i postigao uspeh

  • 2
Alexander Skarsgard Foto: Profimedia/IPA/Supplied by LMK / ipa-agency.net

Sve popularniji član čuvene umetničke porodice Skarsgord, Aleksander tumači glavnu ulogu u novom filmu "Severnjak", a kako je otkrio, njegova ideja o Vikinzima potiče sa dugačkog ostrva kraj švedske obale zvanog Oland, gde je njegov pradeda izgradio drevnu kuću pre stotinu godina.

Gledaoci su imali prilike da u trejlerima za ovaj film vide neverovatne scene, ali i isklesano telo četrdesetpetogodišnjeg glumca.

Skarsgord je mesecima trenirao ne bi li se transformisao u mišićavog Vikinga, a pored čiste ishrane bogate proteinima, brutalnog režima vežbanja i upornosti, glumac je imao i tajno oružje - italijansku muziku.

- U pitanju je disko, kul elektronska muzika iz Italije koja se slušala 80-ih godina prošlog veka - kaže Skarsgordov trener Magnus Ligdbek, koji godinama trenira poznate ličnosti.

Posvećenost treninzima i ishrani

Prema Magnusovim rečima, Aleksander je bio veoma posvećen treninzima i ishrani, te je zbog toga napravio uspeh kakav ima kada je reč o fizičkom izgledu.

- Nikad se ne žali. On je vredan radnik. Uradiće sve što je potrebno. On ulaže taj dodatni rad i dodatna ponavljanja. On će jesti ono što mu kažete da jede - otkriva Ligdbek.

Kako kaže, kada "pravi" superheroja ili neku zahtevnu transformaciju, on i klijent uvek prolaze kroz tri različita ciklusa.

- Prvo, imate ciklus nagomilavanja ili "bulk-up", gde želite da povećate što je više moguće mišićne mase bez previše brige o telesnoj masnoći. Zatim, imate ciklus "rezanja", u kom pokušavate da skinete svu masnoću dok zadržite mišićnu masu. Onda kada počnete da snimate, ulazite u ciklus održavanja, kako u pogledu treninga tako i u smislu ishrane. To je najteže  - zaključio je Magnus.

Omiljeni obroci

Magnus je istakao da je Aleksander, baš kao i on, veliki ljubitelj hrane, pa nije mnogo birao. Na njegovom tanjiru obično se nađe mnogo: rebaraca, bilo koje vrste bifteka ili ribe, dimljene ribe.

- Pojeli smo mnogo ribe. I puno bifteka - kaže Magnus.

A kada je "varanje" hranom u pitanju, trener ističe da su radilu prvenstveno vikendima jer su bili izolovani. Bilo je to tokom pandemije, u Aleksanderovoj kući u Belfastu.

- Popili bismo čašu vina, gledali fudbal i kuvali satima. Kaserola ili odrezak, riba. Možda sa finim malim starterom - istakao je Magnus Ligdbek i otkrio svoj stav o kikirikiju u ishrani.

- Ne morate da izbegavate kikiriki. Ali kada govorimo o orasima, postoje i bolji izbori. Više zasićenih masti ima u kikirikiju. U toku dijete bih izabrao nešto drugo.

Zašto hladan, a ne topao krompir?

Za sve one koj se pitaju kako najbolje iskoristiti nutrijente iz krompira, ovaj znalac objašnjava da od skroba iz krompira množe da nastane "lepak".  Kada skuvan krompir ostavimo da se ohladi, kaže, skrob povezuje krompir. Postaje sporiji ugljeni hidrat i telu je potrebno više vremena da ga svari, tako da može duže da crpi energiju iz tog krompira.

- Krompir je takav jedinstven. Pire-krompir, na primer, predstavlja superbrzi ugljeni hidrat. Ne bih to nazvao nezdravim, ali definitivno je kao da jedete šećer. Skoro jednako utiče na šećer u krvi.

Omiljene vežbe čuvenog junaka

Da bi dostigao za ulogu potrebnu formu, Aleksander je bio toliko je fokusiran da bi se pojavljivao svaki dan i posvećivao se maksimalno svakoj vežbi. Svaka vežba je njegov favorit.

- Ja sam mu prijatelj i odradio sam stotine sesija sa njim. Mislim da on jednostavno voli proces. Ili ponekad mrzi proces, ali zna da će se isplatiti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Majat

    26. april 2022. | 16:07

    Ah, lako je biti isklesan kad si visok 194 cm i neko ti plaća milione da smršaš ili postigneš određenu formu.....

    Podelite komentar

  • Dany

    26. april 2022. | 23:23

    Neponovljivi prezgodni Aleksandar!

    Podelite komentar