• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aerobik vežbe iz 80-ih: Vežbanje kod kuće osvežite bodijem i roze spandeks helankama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vežbaćete trbušne mišiće, leđa, ruke, unutrašnju i spoljašnju stranu butina i gluteuse

  • 0
Barbara Dickmann Foto: Profimedia/AFP/DPA

Osamdesete su bile živo vreme za fitnes. To je decenija koja nam je donela neonski spandeks i razbarušene frizure zajedno sa onim poznatim video-snimcima aerobika koje svi znamo i volimo. Ali ti dani ne moraju biti "gurnuti" na prašnjave police sa VHS kasetama. Neke legitimno izazovne i zabavne vežbe i dalje ostaju popularne nakon svih ovih godina.

Obavezno se prvo zagrejte aktivnim istezanjem pre ovih vežbi. Ovi potezi su pogodni za početnike, možete ih lako izvesti u malom prostoru kod kuće; samo budite sigurni da nemate ništa lomljivo nadohvat ruke ili noge. Vežbaćete trbušne mišiće, leđa, ruke, unutrašnju i spoljašnju stranu butina i gluteuse. Za ove vežbe trebaće vam prostirka za vežbanje i lagani tegovi za ruke. Vrući roze spandeks? Pa, na vama je.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Eightiesaerobics.lab (@80s.aerobics.lab)

Kolena ukoso

Ovde rade mišići nogu i leđa najviše.

Počnite tako što ćete stati uspravno. Ispružite obe ruke iznad glave. Povucite laktove nadole pored sebe dok istovremeno savijate i podižete desno koleno u stranu. Ponovo spojte stopala i ponovite na drugoj strani. To je jedno ponavljanje. Ponovite ukupno 16 puta.

Rotirajte triceps

Ovde rade tricepsi, ramena, jezgro.

Koristeći lagane tegove za ruke, počnite da stojite sa stopalima nešto širim od ramena. Držite levu ruku na kuku; ispružite desnu ruku u stranu, rotirajući dlan prema nebu. Savijte lakat i okrenite ruku za 180 stepeni tako da vam dlan ponovo bude okrenut ka nebu. Preokrenite rotaciju i vratite se na početak  za vežbanje druge ruke. To je jedno ponavljanje. Ponovite ukupno 16 puta.

Čučanj sa tegićem

Ovde rade bicepsi, spoljašnja i unutrašnja bedra, gluteusi.

Koristeći lagane tegove za ruke, počnite da stojite sa nogama širim od kukova. Držeći teg u desnoj ruci, savijte teg do ramena. Dok ispravljate desnu ruku, savijte obe noge u plie čučanj: kolena preko prstiju, kukovi ispod ramena. Ispravite noge i savijte desnu ruku nazad za početak. To je jedno ponavljanje. Ponovite ukupno 16 puta za svaku stranu.

Video: Vežbe za bol u donjim leđima

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje