• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajna besprekornog izgleda Hale Beri: U šestoj deceniji ima liniju kao tinejdžerka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica je poznata po tome da vodi računa o ishrani i redovno vežba

  • 1
Hale Beri

Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Američka glumica Hale Beri (55) decenijama važi za jednu od najatraktivnijih žena na svetu. Bez obzira na broj svećica, glumica je i u šestoj deceniji života atleta, a njena ogromna motivacija i posvećenost svom telu su primetni.

Glumica je poznata po tome da vodi računa o ishrani i redovno vežba, a svojim pratiocima na Instagramu često ume da podeli neki zanimljiv savet.

- Otkriću vam šta me je zadnjih deset godina držalo u formi, zdravom i punom energije - dijeta - rekla je Hale i dodala:

- Da, dobro ste pročitali - desetogodišnja dijeta. Međutim, ne brinite. Nije reč o klasičnim dijetama koje podrazumevaju gladovanje nego o raznovrsnoj, uravnoteženoj ishrani koja podrazumeva izbegavanje nezdravih namirnica. Naš unutrašnji ratnik je dobar samo onoliko koliko ga dobro hranimo, a ono što jedemo gradi naš temelj.

Trenira šest puta nedeljno

Hale već godinama vežba sa svojim trenereom Piterom Lijem Tomasom, a rutina podrazumeva samo jedan dan odmora.

Kako kaže, kondiciju održava tako što praktikuje vežbe bazirane na skakanju. Glumica priznaje da radi i trbušnjake i da je tako zategla stomak posle dva porođaja.

- Nije lako, ali se uvek setim zašto želim da živim zdravo. Imam decu i želim da budem što duže tu za njih. Želim da živim što duže i dočekam da vidim i svoje unuke - rekla je Beri i dodala da je najvažnije od svega slušati svoje telo.

Život sa dijabetesom

Lekari su rekli glumici da dijagnoza dijabetesa tipa 1 znači da je zavisna od insulina. 

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što će mi dijagnostifikovati dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila tvrdim bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hale Beri.

Posle dijagnoze, glumica se za samo nekoliko dana potpuno promenila. Okrenula je novi list i iz svoje regularne ishrane izbacila slatkiše, deserte i voće.

Njena ishrana sada bogata je zelnim povrćem, pirinčem i zdravim namirnicama. Ona se takođe pridražava i autofagije, režima u kome se određeni period u toku dana konzumira hrana, dok se ostatak dana ne jede, praktično se posti na vodi.

- Ljudi me često pitaju da li je teško odreći se određene hrane, ali moj odgovor je ne, uopšte. Tačno je da je izazov promeniti ishranu odjednom, ali nakon samo tri nedelje se naviknete.

Nakon tog perioda polako nestaju žudnje i ukus vam se potpuno menja. Izbacivanjem samo nekoliko namirnica iz svakodnevice osetila sam znatno poboljšanje u svom zdravlju, ali i izgledu - zaključila je glumica.

Video: Anđelina Džoli posetila Ukrajinu: U gradu Lavovu se igrala s decom u jednoj medicinskoj ustanovi

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Mik

    1. maj 2022. | 08:53

    Genetika. Vezbanje manje više. Moja žena js živi primer - izgleda super, a ne vežba. Ko i njena mama. Genetika

    Podelite komentar