• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jela je jednu bombonu i pola keksa dnevno: Upala u kandže anoreksije, jer je sama osmislila režim ishrane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela je da oseća vrtoglavice u školi, što je njenu majku navelo da je odvede kod lekara

  • 0
Madason Faulkner

Foto: Facebook

Madason Folkner (16) iz Belfasta dostigla je kilažu od samo 40 kilograma, posle godinu dana strogog režima ishrane koji je sama osmislila.

Naime, ona je dnevno jela jednu bombonu i pola keksa. Kako tvrdi, nije znala ništa o poremećajima u ishrani, samo je želela da smrša, jer su joj prijatelji rekli da je gojazna.

- Bilo je nekoliko komentara da sam debela i da bi trebalo da smršam. Počela sam i sama da verujem u to jer sam mislila da su mi ti ljudi prijatelji - rekla je ona.

Njena majka Kimberli Nil je rekla da je primetila da Madason ručak koji je nosila u školu vraća  kući, a za vreme večere krila se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Madason je počela da oseća vrtoglavice u školi, što je njenu majku navelo da je odvede kod lekara koji nije primetio poremećaj u ishrani, već ju je poslao na CT mozga.

Ni sama Madason nije preduzimala ništa sve dok se nije onesvestila u školi, jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju.

Tada je morala da počne da praktikuje strogi režim ishrane i da ga u potpunosti isprati. Naime, hranu je morala da unosi na svaka dva sata, i to ležeći u krevetu, kako bi povratila kilograme.

Međutim, njena mama tvrdi da joj kućno lečenje nije pomoglo, jer se osećala bespomoćno i sebi je pokušala da oduzme život čak tri puta. U jednom periodu je bila čak dve pune nedelje u potpunosti bez hrane i tada je Kimberli odlučila da je vreme da se obrate klinici za poremećaje u ishrani.

Madason je sada studentkinja, povratila je težinu i kaže da i dalje oseća strah od poremećaja u ishrani.

Zbog zahvalnosti prema klinici koja joj je spasila život, Madason je sakupila i novac za donaciju. Njeni planovi su da postane medicinska sestra za mentalna oboljenja.

Video: Pakleni trening srpske balerine: O njenom minijaturnom šortsu je pričala Srbija, a ovako ona trenira

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje