• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jutarnje istezanje koje će vas razbuditi: 3 vežbe zbog kojih ćete se osećati mnogo bolje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon nekog vremena, ove vežbe će postati vaša jutarnja rutina

  • 0
Istezanje, vežbanje, joga Foto:Pixabay

Stručnjaci uglavnom naglašavaju da su jutra nabolje vreme kada možete da uradite nešto korisno za svoje telo.

Zbog toga, na primer, nutricionisti ističu da je doručak najvažniji obrok u toku dana, a fitnes instruktori da je organizmu potrebno jutarnje vežbanje ili istezanje.

Vežbe istezanja su odličan način da započnete dan i ispunite telo snagom koja će vam biti potrebna. Na ovaj način ćete takođe smanjiti nagomilani stres i tenziju od prethodnog dana ili bolove od nezgodnog položaja prilikom spavanja.

Isprobajte sledeće jednostavne vežbe koje će vam sigurno posle prvog puta ući u rutinu.

1. Turski sed i istezanje kičme

Pozdravite jutro tako što ćete iz turkog seda podići ruke iznad glave, prema plafonu. Na ovaj način se telo budi i poboljšava cirkulacija. Ispreplićite prste i dlanove okrenite ka plafonu. Izvucite kičmu i osetite istezanje između rebara i ruku.

U ovom položaju budite dok ne izbrojite do 10, a zatim obe ruke istovremeno pomerite u levu, pa u desnu stranu kako biste istegli ceo torzo.

Istezanje, vežbanje, joga, turski sed Foto:Pixabay

2. Istezanje vrata i ramena

Nametnutu tenziju tokom spavanja ćete rešiti pomoću ove vežbe. Da biste istegli mišiće sa desne strane vrata, spustite levo uvo na levo rame i budite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite isto i sa druge strane. Opustite se, a zatim kružnim pokretom pomerite ramena unazad, pa unapred. Podignite ih ka ušima, stežući mišiće, a onda ih potpuno opustite. Vežbu sa ramenima ponovite minimum tri puta.

3. Rame - karlica

Ležeći na desnom boku prebacite levu nogu preko urolanog ćebeta ili prostirke za plažu. Opružite prste na nogama kao balerina i rotirajte rameni pojas u suprotnom smeru od karlice. Dok vam je desna ruka na podlozi, levu raširite od tela i pustite da slobodno "visi" u prostoru pored tela.

Lagano gurajte levo rame prema podlozi dok istovremeno karlicu gurate u suprotnom pravcu. U krajnje istegnutom položaju se zadržite od pet do 10 sekundi. Uradite je zatim na isti način ležeći na drugom boku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje