• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zašto je telo Dženifer Lopez u 53. godini jače od njenog tela u tridesetim

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta tačno jede Dženifer Lopez, kako i kada trenira, koliko spava i čega se odrekla da bi ušla u najbolju formu svog života

  • 6
Dženifer Lopez i Ben Aflek Foto: Profimedia/LaStarPixMEDIA / BACKGRID

Sve više nam izgleda da je Dženifer Lopez imuna na izazove koje vreme i prolaznost nose sa sobom. Ipak, to nama može da izgleda tako, ali istina je ipak drugačija. Džen decenijama vodi računa o sebi i mnogo radi na svom zdravlju i telu.

Jednom prilikom je izjavila da se najjače i najzdravije oseća upravo sada, u svojim pedesetim godinama i da, kada gleda svoje fotografije kada je imala dvadeset godina, može samo da zaključi da sada izgleda bolje.

- Volim ko sam i kakva sam, sada se najbolje osećam u svom telu, osećam se seksi i mladoliko. Brinula sam o sebi godinama i to se sada vidi - rekla je Džen.

Evo šta podrazumeva njena briga o sebi već decenijama, navike koje su je dovele do snage koju ima i oseća sada.

Dovoljno sati sna i "čist" način života

Džen spava između osam i 10 sati. Bez ovoliko sati sna ona kaže da se oseća ludo, razdražljivo i umorno sve vreme. Njen savet broj jedan je da se uvek dovoljno naspavate. U idealnom slučaju to treba da ide i na devet ili deset sati, ali preporuka je najmanje osam. Takođe, ne konzumira alkohol i cigarete, u potpunosti vodi čist način života.

Vežba najmanje pet dana u nedelji

Zasluge za svoju volju i doslednost u vežbanju i izgled svog tela Lopez pripisuje svom trogodišnjem boravku u Vegasu, za koji kaže da je bio inspirativan i kao okruženje koje ju je prosto pozivalo na redovno vežbanje u kojem je uživala najpre  ujutru, a zatim i tokom nastupa u večernjim satima. To je bio period u kojem je počela da primećuje da se njeno telo zaista menja i da njeni mišići dobijaju definiciju.

Danas je snaga njenog tela posebno naglašena. Da bi to postigla, Dženifer ima trenera na svakoj obali na kojoj se nađe. Naravno, priznaje da joj nije uvek lako da ustane i ode u teretanu.

- Vrlo retko ću preskočiti trening, - rekla je za "US Weekly". - Ponekad radim do kasno noću i ujutru pomilsim da neću moći da vežbam, ali jednostavno kažem sebi: "Samo uradi to. To je samo sat vremena". Ne volim da vežbam kada već prođe jutro ili pre podne jer, kako dan odmiče, sve je teže da odvojim vreme za vežbanje.

Dženifer, Jennifer Lopez, JLo Foto: Profimedia/Getty images/Ethan Miller

Dženifer Lopez će svoju rutinu vežbanja prekinuti plesom

Nije tajna da obožava da pleše, tako da ples uopšte i ne doživljava kao vežbanje. Pleše slobodnim stilom pet puta nedeljno uz uključivanje malih opterećenja za ruke i pokreta koji se fokusiraju na zadnjicu i butine je njena mera.

Ne pije kafu niti alkohol

Ogromna razlika u njenom načinu života u poređenju sa prosečnom osobom je to što u potpunosti izostavlja poroke  iz svog života. Alkohol, pušenje i piće su zabranjeni. Zanimljivo je to što je čak i nakon što je dobila značajnu nagradu 2018. godine najpre otišla da stavi decu na spavanje, a potom se pojavila na aftrepartiju na kojem nije okusila ni kap šampanjca.

- Ne pijem, ne pušim i ne unosim kofein. To vam stvarno uništava kožu kako starite - rekla je Džen.

Obezbeđuje svom telu kvalitetne proteine

Lični trener Dženifer Lopez se stara da je drži na strogoj dijeti.

- Naterala sam je da jede veoma čisto jer joj treba zaista dobro gorivo za sve stvari koje radi. Sve je organsko i sve je veoma dobro osmišljeno, sa balansom veoma kvalitetnih proteina i puno hrane bogate hranljivim materijama... sve je sveže.

Proteinske opcije, međutim, isključuju losos jer ga Dženifer ne voli, zato joj njen kuvar  napravi brancin ili bakalar. Prema "Hollivood Life-u", Lopez meša svoje opcije za ručak, ali tipičan dan su proteini i salata puna povrća. Ona voli brokoli, paprike i tikvice sa puno sosa na vrhu. Obično za večeru ima protein sa kinoom.

Video: Ana T. Dimitrijević o svetu marketinga i preduzetništvu kao stilu života

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Zeljko

    3. avgust 2022. | 13:42

    Zasto ona bolje izgleda u 50 god nego ja??? Pa vrsli prosto, ja imam 2,000 evra na racunu a ona 400 miliona evra.

    Podelite komentar

  • Bg

    3. avgust 2022. | 21:56

    Bolji fotošop

    Podelite komentar

  • Miša

    3. avgust 2022. | 21:45

    @Zeljko kakve veze imaju pare sa voljom da jedete ribu i salatu i vežbate gledajući tutorijale na Jutjubu? Lepo priznajte da ste lenji, i da imate izgovor za sve.

    Podelite komentar