• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodajte tri šolje ove namirnice u ishranu i mršavite dvostruko brže

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodavanje tri šolje jogurta dnevno u ishranu može značajno da poveća gubitak masti

  • 3
Šta je sve poskupelo od početka godine?

Foto: Pixabay

Jedna studija dokazala je da jogurt može čak dva puta da ubrza mršavljenje nakon što je u praksi pokazano da su oni koji su bili na dijeti bogatoj mlečnim proizvodima izgubili više kilograma i centimetara oko struka nego oni koji su bili na klasičnoj dijeti, prenosi "Express".

Jogurt sa niskim sadržajem masti je popularan u dijetama za mršavljenje zbog svojih nutritivnih vrednosti. Bogat je proteinina, kalcijumom i probioticima koji pomažu u sprečavanju problema sa varenjem.

Jedna studija je dokazala da jogurt može da pomogne u sagorevanju masti oko stomaka stoga savetuju da se mlečni proizvodi ne izbacuju kada ste na dijeti.

U studiji je učestvovalo 34 gojazne osobe, a rezultati su jasno ukazali da je jogurt potpomagao jednoj grupi prilikom mršavljenja. Grupa koja je konzumirala više jogurta izgubila je 60 odsto masti na stomaku u poređenju sa drugom koja je izgubila samo 26 odsto masti.

Vođa studije Majkl Zemel kazao je da dodavanje tri šolje jogurta dnevno u ishranu sa smanjenim kalorijama može značajno da poveća gubitak masti.

- Dijeta sa jogurtom može da udvostruči količinu izgubljene masti u poređenju sa dijetama koje uključuju malo mlečnih proizvoda – kazao je Zemel.

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jogurt & Gibanica

    7. avgust 2022. | 10:20

    ✌️

    Podelite komentar

  • Želja da budem zgodna manekenka

    7. avgust 2022. | 09:00

    Ako jogurt moja kravica ili neki drugi proizvođač. Isto jel moze od vanile ili jagode. Pošto ja volim od jagode. Molim vas da nas uputite sa više detalja. Hvala

    Podelite komentar