• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dame iz kraljevske porodice se hrane zdravo, a njihova omiljena jela su svima dostupna

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uvek blistavog tena, vitke linije i top forme, dame iz kraljevske porodice sebi dopuste ponekad i da preteraju sa poslasticama i brzom hranom

  • 3
Meghan Markle Megan Markl, Kejt Midlton, Kraljica Elizabeta, Vojvotkinja Kamila

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/National / National Pictures

Lepe dame iz kraljevske porodice ozbiljno vode računa o svom zdravlju i izgledu i u skladu sa tim odavno su stvorile zdrave navike u ishrani koje su im vremenom donele vitku liniju, blistavu kožu i dobru formu.

Pored toga što tokom svojih zvaničnih obeveza, prijema i večernjih događaja biraju zdrave obroke, ove dame se i privatno zdravo hrane, naglašavajući da i one sebi ponekad dopuste opuštanje i uživanje u manje zdravim poslasticama ili brzim obrocima.

Kako piše "HelloMagazine", za suprugu princa Vilijama, ljupku Kejt, se kaže da za ručak više voli jela bez mesa. Tokom svoje kraljevske turneje po Indiji sa Vilijamom, kuvar Ragu Deora u palati Tadž Mahal otkrio je da je njima za ručak poslužio ćevape od povrća i sočivo sa karijem, kao i da je sve moralo biti vegetrarijansko, jer oni tako najviše vole.

Kejt je takođe veliki ljubitelj sušija i to često bira kao omiljenu opciju za ručak, a njeni ostali favoriti su salate od lubenice, tabule, ceviče i gaspačo.

Kejt smatra da je doručak najvažniji obrok i ona ujutru najpre uživa u činiji ovsene kaše, a obožava i smutije bogate hranljivim sastojcima. Prema "MailOnline-u", vojvotkinja voli najviše kombinaciju kelja, spiruline (vrsta algi), mače (listova zelenog čaja), spanaća, korijandera (lišće korijandera) i borovnice zajedno za zdrav jutarnji napitak.

Prepun antioksidansa, vitamina i minerala, Kejtin jutarnji smuti može se pohvaliti nizom prednosti za zdravu kožu, kosu i nokte. Zato ne čudi to što nas Kejt uvek zaseni svojom blistavom kožom i kosom gde god da se pojavi.

Kada je u pitanju kraljica Elizabeta, veruje se da ona voli jednostavne obroke za ručak, često uživajući u tanjiru ribe i povrća. Bivši kraljevski kuvar, Daren Mekgrejdi, rekao je za "House and Garden" da bi tipičan ručak za kraljicu bio dover đon na posteljici od uvelog spanaća.

Takođe, poznavaci kažu da članovi kraljevske porodice izbegavaju skrobnu hranu kao što su testenine i krompir.

Takođe znamo da kraljica povremeno voli da se počasti sendvičima, a kaže se da joj je omiljeni fil za sendviče od tunjevine sa krastavcem. Međutim, ona navodno ne voli da jede koricu na hlebu za sendvič, te je jedan bivši kraljevski kuvar se seća kako mu je šef rekao da vrati sendvič jer je hleb imao koricu.

Grofica od Saseksa, Sofi, je izgleda naklonjena obrocima s roštilja. Tokom jednog intervjua, koje inače retko daje, grofica je otkrila da njena deca posebno vole kada im njihov otac, princ Edvard kuva, a on je posebno dobar u roštiljanju.

Supruga princa Harija, lepa Megan Markl se zdravo hrani, ali je i od onih ljudi koji sebi dopuste neku poslasticu kada imaju želju za tim. Megan je inače izjavljivala da je uvek gladna u vreme ručka i da tada obično uživa u obilnijem obroku, nakon čega sledi laganija večera. Neki od njenih omiljenih ručkova uključuju sašimi ili salate. Megan je takođe jednom otkrila svoju sklonost ka pomfritu, rekavši: "Uvek rado ručam u nekoj većoj grupi ljudi, pa se nadam da ćemo podeliti pomfrit. To je za mene posebna vrsta hrane".

Kada malo pretera sa uživanjima, Megan obožava zdrave "grickalice" za užinu, a jedna od njenih omiljenih zdravih grickalica je lubenica i jede je tako što umesto samog voća, ona na parčiće lubenice posipa  začine.

Ta navika joj je ostala još iz vremena bavljenja glumom kada je na pauzama snimanja uvek imala činiju s lubenicom posutu cimetom za koji kaže da lubenici pojačava ukus taman koliko je potrebno i korisno za organizam. Kada poželi da ovu užinu pretvori u letnji obrok, Megan će je jednostavno poslužiti lubenicu  "isečenu na kockice sa fetom i nanom i prelivenu sa malo maslinovog ulja." Maslinovo ulje, lubenica i cimet zvuče kao rajski ukus!

Za princa Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu, vojvotkinju od Kornvola, organska ishrana je izuzetno važna, što je vidljivo u širokom spektru proizvoda koji se uzgajaju u njihovoj seoskoj kući u Hajgrovu.

Tokom jedne od poseta Singapuru, Kamila je govorila o tome koliko je ključno da se hrani zdravo i otkrila da ima za cilj da jede što više dobrih masti - kao što su avokado, riba i bademi, prema časopisu "Woman and Home", vojvotkinjini ručkovi će stoga verovatno biti puni svežih, organskih salata i ribe.

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Ma idi bre

    28. avgust 2022. | 09:06

    Da,baš je svima dostupno,eto sve to imam u frižideru svaki dan.😂

    Podelite komentar

  • Melanie

    28. avgust 2022. | 13:19

    Kamila nije 'lepa dama' nego Krampus - zla vestica. Krivousta babuskara. Svi su zaboravili sta je zla uradila pokojnoj Dajani, ja nisam.

    Podelite komentar

  • Велики Змај

    28. avgust 2022. | 08:13

    Која ли је тајна здраве косе Меган Маркл?

    Podelite komentar