• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smuti od borovnice i bosiljka za mršavljenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

I ukusan i efektan!

  • 0
Crveni smuti, voće, sok

Foto: Shutterstock

Da li želite da smršate, izgradite mišiće ili se da osećate u formi? Ovaj smuti od borovnice sa bosiljkom prepun je hranljivih sastojaka koji će pomoći da se otkloni nadimanje i podstakne gubitak težine.

U pitanju je mešavina sočnih, tek ubranih borovnica i aromatičnog svežeg bosiljka u ledenom smutiju koji više liči na avanturistički koktel nego na užinu sredinom jutra. Ovi sastojci će obezbediti da vaš smuti bude zasitan i zadovoljavajući, zbog čega ćete se satima osećati sitima.

Recept za ovaj smuti može pomoći u gubitku težine, ali nije magično rešenje. To je samo izbalansirani smuti sa proteinima, zdravim mastima i ugljenim hidratima, bogat vlaknima. Morate imati na umu da pored napitaka i zdrave ishrane, morate uvrstiti i neki tip fizičke aktivnosti u svoju dnevnu rutinu.

 

Sastojci:

  • borovnice (namirnica bogatih antioksidantima, borovnice su pune vlakana. Istraživanja su pokazala da mogu pomoći u smanjenju masti na stomaku i faktorima rizika za kardiovaskularne bolesti i metabolički sindrom.
  • grčki jogurt (jogurt je prepun proteina, a sadrži i aktivne kulture, koje povećavaju „dobre“ bakterije u crevima, pomažući efikasnije varenje hrane)
  • bosiljak (bosiljak je član porodice mente i može pomoći u ublažavanju gasova i nadimanja i poboljšanju varenja)
  • limun (dodavanje malo ovom smutiju dodaje i lepu aromu.
  • bademov puter i bademovo mleko (bademi su bogati mononezasićenim mastima, proteinima i vitaminom E. Vitamin E je antioksidant (odličan za vašu kožu), a kombinacija vlakana/proteina u bademima pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi)
  • laneno seme (prepuno je omega-3 i mononezasićenih masti, poznatih po tome što se bori sa mastima u stomaku i održava vas sitima. Laneno seme takođe obezbeđuje visok nivo vlakana i može pomoći u održavanju nesmetanog rada digestivnog sistema, pomažući u otklanjanju nadimanja, zatvora i drugih problema sa varenjem)
  • banana (obiluje kalijumom i dijetetskim vlaknima. Kalijum pomaže u sprečavanju zadržavanja vode regulacijom nivoa natrijuma, a specifična vlakna u bananama pomažu u obnavljanju i održavanju redovnih funkcija creva. Toplo preporučujemo smrznutu bananu za ovaj smuti)

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender velike snage i blendajte dok smesa ne postane glatka. Počnite sa polovinom šolje bademovog mleka i dodajte još ako je potrebno da postignete željenu konzistenciju.

Sipajte u čašu i uživajte!

Video: Probiotski smutić za bolje varenje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje