• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fit sa Natašom: Vežbe za mobilnost kukova (drugi deo)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imati fleksibilne, pokretne kukove je toliko važno za opšte zdravlje i mobilnost

  • 0

Postoji 17 mišića koji doprinose pokretu kuka i vaši kukovi se mogu kretati kroz tri različite ravni kretanja; napred/nazad, sa strane na stranu i rotirajući se.

Da biste se otvorili i poboljšali svoje kukove, moraćete da uradite više od samog istezanja fleksora kuka. Na sreću, ne mislimo da je to previše posla, posebno sa ovim vodičem koji je jednostavan za praćenje. 

Da biste poboljšali pokretljivost kuka, trajnije, moraćete da radite na fleksibilnosti, stabilnosti i snazi kuka.

Višesatno sedenje nije jedini problem. Postoji niz drugih stvari koje dovode do komplikacija, a pokretljivost kuka je složena i postoji mnogo faktora koji mogu dovesti do njenog smanjena ili čak do bolova u pokretu kuka. Kada sedimo duži vremenski period, kukovi su savijeni, a veliki, snažni mišići koji prelaze prednji deo kuka - fleksori kuka - su u skraćenom položaju.

Nataša Kandić u ovom videu pokazuje nastavak vežbi za rotaciju kukova.

Imati fleksibilne, pokretne kukove je toliko važno za opšte zdravlje i mobilnost. Mobilnost kukova je kritična za zdravo kretanje i prevenciju povreda.

Nakon odrađenog treninga, nemojte zaboraviti da nahranite svoje telo i mišiće potrebnom dnevnom dozom nutrijenata. Zbog toga Nataša pije "Revitu Light" bez šećera, bogatu vitaminom C, koji joj pomaže da izdrži svaku fizičku aktivnost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje