• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fit sa Natašom: Jutarnje razgibavanje za SAVRŠEN početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vežbate ujutru, ne morate da kanališete energiju kasnije tokom dana

  • 0

Nakon buđenja sledeći važan korak jeste da se aktivirate što je ranije moguće. Započinjući dan fizičkom aktivnošću, podižete endorfin, što zauzvrat odmah poboljšava vaše raspoloženje.

Vežbanje je dobra ideja bez obzira na to u koje doba dana ga praktikujete. Međutim, poslednjih godina mnoga istraživanja su istakla zanimljiva zapažanja nauke: izgleda da jutarnji trening ima prednost u odnosu na vežbanje u drugo doba dana, i to iz nekoliko različitih razloga, uključujući izbegavanje dnevne vrućine.

Takođe, ako vežbate ujutru, ne morate da kanališete energiju kasnije tokom dana. Stoga, započnite svoja jutra zdravom rutinom vežbanja. Nije neophodno ići sa sasvim strogim i užurbanim režimom vežbanja. Ali je bitno da vežbate svakoga dana.

Nataša Kandić u novom videu pokazuje najefikasnije vežbe za jutarnje razgibavanje, započnite svoj dan pravo brzim jutarnjim vežbanjem.

Pored boljeg raspoloženja, ova rutina će pomoći da se disciplinujete, kao i da istegnete potencijalnu ukočenost ili neke povrede koje ste zadobili lošim položajem spavanja. Kao i na kraju dana, želite da se osećate ostvarenim u svemu što radite.

Međutim, važno je da zapamtimo da baš kao i vežbanje, san je ključan za naše opšte zdravlje.

Uz jutarnje vežbe, ove dve prednosti mogu ići ruku pod ruku.

Ako započnete dan sa dobrim utroškom energije, čini se da to kasnije tokom dana povećava nivo melatonina. Ovo postavlja vaš unutrašnji sat na način koji promoviše zdrave obrasce spavanja i uvodi vas u dobru rutinu svake noći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje