• 11

Vreme čitanja: oko 3 min.

Već 20 godina jede samo sirovu hranu i meso: Zovu ga "Kralj jetre", ima 9 načela koje striktno prati

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njegov cilj je da se vrati načinu života koji smo imali u praistoriji

  • 11

Brajan Džonson (45) iz Amerike je pre 20 godina potpuno promenio svoj način ishrane, a razlog za to je bio slab imunitet njegove dece. Kako kaže, odlučio je da iz ishrane izbaci prerađevine i počne da prati ono što naziva "devet načela predaka', odnosno program koji mu diktira kako jede, vežba i spava.

Džonson već 20 godina jede sirovo meso i kako kaže, "živi život predaka". Njegov cilj je da se vrati načinu života koji smo imali u praistoriji, odnosno on živi bez modernih udobnosti i jede samo "jednostavna jela".

On je od tada postao poznat kao "Liver King" (Kralj jetre) na društvenim mrežama, posebno zbog činjenice da jede velike količine sirove jetre svakoga dana i konstantno objavljuje treninge.

Nekada je živeo "američki san"

Pre ovakvog načina života, Brajan je, kako kaže, živeo "američki san". Takav lagodan način života vodio je sve dok njegovi sinovi nisu počeli da obolevaju.

- Što su više kontakta sa modernim svetom imali, alergije mojih sinova su postajale sve ozbiljnije i opasnije. Vreme provedeno napolju dovodilo je do zastrašujućih osipa. Čak je i kontakt sa našim porodičnim psom izazivalo kratak dah, natečene oči i slinave noseve. Pravi razlog za buđenje predstavljalo je kada su moji sinovi prestali da dišu. Imali smo mnogo sreće. Stigli smo u bolnicu na vreme - otkrio je Brajan.

Kako kaže, on i njegova žena odlučili su da se suoče sa uzrokom. 

- Uradili smo ono što bi svi roditelji uradili: pokušali smo sve. I tu je počelo naše putovanje - rekao je on i dodao da su tada počeli da jedu samo sirovo meso i sezonsko voće i povrće.

- Prvo smo eliminisali prerađenu hranu. Počeli smo da ponovo uvodimo ishranu naših predaka: sezonsko voće i povrće, životinje od nosa do repa, uključujući i deo sa najviše hranljivih materija. Dakle, jetra. U roku od samo dve nedelje videli smo radikalnu promenu u ponašanju naših dečaka. U našem takođe. Dve decenije kasnije, svaki dan jedem pola kilograma džigerice - rekao je Brajan.

Brajanovih devet načela predaka:

1. Spavanje

Ovde se sve zasniva na optimizaciji vašeg odmora, uživanja u poslednjem obroku tokom dana nekoliko sati pre odlaska u krevet i osiguravanja toga da vam pažnju ne odvlače telefoni.

2. Kretanje

Brajan odlazi na tridesetominutne šetnje svakoga dana, bilo da je kiša, sneg ili sunce, održavajući konstantno ovu rutinu. Kako i sam kaže, "dobrostanje izgrađeno iz dobro izbalansiranog pokreta ukida potrebu za konzumativno baziranim zadovoljstvima".

3. Zaštita

Stavka zasnovana na zaštiti ličnosti od svih navodnih opasnosti modernog sveta.

- Opasnosti kao što su ove polako se talože i uz aditivni efekat polako nam remete hormone, metabolizam i mogućnost da odmorimo u dubokom snu - dodao je on.

4. Hrana

- Otarasite se prerađene hrane obogaćene šećerima i visokim količinama masti, tečnih kalorija i semenih ulja - savetuje Brajan Džonson.

5. Sunce

Brajan uvek nastoji da tokom sredine dana prikupi što je više moguće D-vitamina, za koji tvrdi da savršeno sarađuje sa vitaminima A i K koji mogu biti pronađeni u jetri i koštanoj srži i koji se smatraju rastvaračima masti.

6. Hladnoća

On tvrdi da je od vitalnog značaja izlagati se prirodnim elementima, provoditi duže vremena u hladnim kupkama, rekama i jezerima. On navodi da mu ovo pomaže kada je cirkulacija u pitanju i da tako izgrađuje prirodnu zaštitu za organizma.

7. Borba

Ovaj segment njegovih načela zapravo se ne zasniva na tučama, već kako sam Brajan tvrdi, bitno je da uvek ispred sebe postavljamo izazovne ciljeve.

8. Povezivanje

Brajan često izuje svoje cipele i ode u duge šetnje, što mu, kako sam navodi, pomaže da se spoji sa majkom prirodom i zemljom. Ovo takođe za njega ima veoma umirujući efekat, koji mu održava regulaciju savršenog krvnog pritiska i kvalitet sna.

9. Socijalne veze

- Odložite svoje telefone i provedite vreme sa svojim voljenima i prijateljima. Nama je uvek potreban neko i uvek ćemo biti društvena bića - zaključio je Brajan Džonson.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jole

    8. septembar 2022. | 13:29

    Živi život životinje a ne predaka. Nije ni svestan koliko bakterija ima u sirovom mesu.

    Podelite komentar

  • Jesu jesu

    8. septembar 2022. | 14:22

    Jeli su sirovo meso dok nisu uspeli da zapali vatru. Ovo je 21 vek ali izgleda da za neke nije.

    Podelite komentar

  • Duk

    8. septembar 2022. | 21:57

    Da da sve pise samo nepise koliko je inekcija steroida i testesterona primio da bi tako izgledo...takav je sigurno od zelene salate

    Podelite komentar