• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kolinda Grabar-Kitarović je pomoću ovog jelovnika izgubila višak kilograma i došla do zavidne linije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dijetu na kojoj je i Kolinda koriste i druge poznate ličnosti

  • 5

Izgled Kolinde Grabar Kitarović ne prestaje da oduševljava region. Nekadašnja predsednica Hrvatske izgubila je značajan broj kilograma i liniju dovela do savršenstva. Kako je u više navrata istakla, za njenu drastičnu vizuelnu transformaciju zaslužna je liposukcijska dijeta.

Plan ishrane je osmislio sarajevski nutricionista Kenan Mandra.

- Mnogi me pitaju koja ja tajna, a ja kažem da su za moju dobru liniju zaduženi kretanje i mediteranska ishrana - ispričala je Kolinda za hrvatsku Gloriju i otkrila od čega se sastoji njena ishrana.

Ona je objasnila da pije isključivo vodu, uglavnom sa česme. Kafu izbegava zbog kofeina, a crno vino zbog intolernacije na histamin. Od masnoća koristi domaće maslinovo ulje i malo maslaca.

U frižideru uvek ima mnogo voća i povrća, pogotovo avokada. U potpunosti je izbacila šećer i u njenoj ishrani nema hleba.

Koliko je ova dijeta dobra zna i voditelj Dalibor Petko koji je apsolutni rekorder kad je pitanju liposukcijska dijeta. Za samo dve nedelje Petko je izgubio 10 kilograma i 10 centimetara u struku.

- Probao sam razne dijete, ali je ova sigurno najbolja. Gubitak kilograma se vidi iz dana u dan i to odmah motiviše za dalje. Svako jutro budio sam se s kilogramom manje - rekao je Petko.

Poznati voditelj na dijetu je nagovorio i svog oca Stjepana koji je postao lakši za impresivnih 26 kilograma.

Ishrana na liposukcijskoj dijeti, uz koju možete za dve nedelje izgubiti od sedam do deset odsto telesne mase temelji se na povećanom unosu masti i proteina i smanjenom unosu ugljenih hidrata.

Piju se proteinski šejkovi, uzimaju amino-kiseline i jedu se isključivo zdrave namirnice, među kojima su meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način.

U dijetu se kune i Boris Kosmač koji je na ovom režimu izgubio 12 kilograma za 45 dana.

- Svoju težinu održavam upravo liposukcijskom ishranom koja me naučila kako treba da jedem i da kombinujem hranu, a da se ne prejedam - rekao je Boris, koji je bio strastveni gurman.

Uz istu efikasnu metodu rat suvišnim kilogramima objavili su i Zlatan Zuhrić Zuhra, Halid Bešlić i Suzana Mančić, a rezultati, naravno, nisu izostali, piše Večernji.hr.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Oki

    15. septembar 2022. | 09:36

    Prava žena svaka joj čast.....jest njihova al je prava

    Podelite komentar

  • Marko

    15. septembar 2022. | 11:33

    Steta nevoli Srpski patlidjan, kad bude probala bice odusevljena

    Podelite komentar

  • Ćupričanin

    15. septembar 2022. | 09:34

    Gospodjo Gospodjo hm 🤤👌

    Podelite komentar