• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fit sa Natašom: Vežbe za mobilnost ramena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokretljivost ramena može se poboljšati sa nekoliko različitih istezanja i vežbi

  • 0

Pogrbljenost i loše navike u treningu dovode do ograničenja u pokretljivosti ramena. Nedostatak mobilnosti ramena može iskriviti tehniku koju koristite pri vežbanju i naštetiti vašoj nameri da povećate snagu.

Bol u ramenu je česta pojava. Istraživači procenjuju da oko 67 odsto ljudi to iskusi tokom svog života, a ako dižete tegove i imate intenzivne treninge sa opterećenjem, posebno na takmičarskom nivou, vaša ramena će gotovo sigurno imati neke povrede. Konkretno, zategnuta ramena mogu biti rezultat slabosti mišića koji kontrolišu lopatice ili loših obrazaca pokreta lopatica.

Sedenje i pognutost dovode do zategnutih širina i nefleksibilne torakalne kičme — nemogućnosti da sedite uspravno, kao što vam je mama onomad govorila.

Nataša Kandić u novom videu pokazuje set vežbi koje će vam pomoći da vratite mobilnost ramena. Ove vežbe specifične su za ramena, mogu izgraditi snagu i pokretljivost u vašim mišićima i zglobovima.

Dodajte ih u svoju normalnu fitnes rutinu dva-tri puta nedeljno da biste iskoristili prednosti jačanja jednog od najvažnijih delova tela.

Pokretljivost ramena može se poboljšati sa nekoliko različitih istezanja i vežbi.

Pogledajte video na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje