• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

6 poznatih glumaca koji su ekstremno smršali zbog uloge u filmu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Menjali su se do neprepoznatljivosti

  • 0
Anne Hathaway, En Hatavej, Bafta, Natalie Portman

Foto: Tanjug/Invision/AP

Mnogi glumci su činili čuda zbog svojih uloga u filmovima i serijama. Jedni su puštali bradu, brijali glavu, prerušavali se u osobu suprotnog pola, a drugi su se čak ekstremno gojili i mršavali.

Svake godine imamo primer bar jednog glumca koji se zaista potrudio da iznese svoju ulogu na pravi način, makar to značilo drastičnu promenu ličnog opisa.

Zbog toga smo za vas pripremili listu onih koji su i svoj izgled menjali do neprepoznatljivosti samo zbog uloga.

1. Kristijan Bejl

Ovaj glumac je ekstremno smršao dok je snimao "The Machinist", 2004. godine. Bejl je izgubio 27 kilograma, tako što nije jeo ništa osim konzerve tune i jedne jabuke svakog dana.

Najčudnija činjenica jeste da režiser nije ni tražio od Kristijana da smrša za ovu ulogu. Odmah nakon što je završio snimanje, Bejl je počeo da se priprema za ulogu Brusa Vejna u filmu "Betmen: Početak", za koju se ugojio više od 45 kilograma. Zatim je izgubio na težini, za Oskarom nagrađenu ulogu narkomana i bivšeg boksera u filmu "The Fighter".

Christian Bale, Kristijan Bejl

Foto: Profimedia/FILMAX / Castelao Producciones / AFP

2. Natali Portman

Glumica je bila na dijeti u toku koje je jela samo šargarepe i bademe. Vežbala je pet do osam sati dnevno godinu dana kako bi pripremila svoju već dobru figuru za glavnu ulogu u filmu "Crni labud". U tom periodu glumica je smršala čak devet kilograma.

- Bilo je nekih noći za koje sam mislila da ću doslovno umreti. Prvi sam put shvatila kako se možeš toliko zamotati u ulogu da te to na neki način može slomiti - otkrila je svojevremeno glumica.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by girlblogger ♡ (@yourdeadlydoll)

3. Metju Mekonahi 

Mekonahi je izgubio 23 kilograma za film "Poslovni klub Dalas" iz 2013. godine, gde je glumio čoveka sa HIV/AIDS-om 80-ih. Da bi izgubio toliko kilograma za samo pet meseci, Mekonahi je usvojio čudnu dijetu od ribe, povrća, belanaca i pudinga od tapioke.

Matthew McConaughey, Metju Mekonahi

Foto: Profimedia/Pacific coast news

- Pronašao sam puding od tapioke, i pronašao sam najmanju malu starinsku kašiku u Nju Orleansu, malu kašičicu šećera, i jeo bih ga s tim da bi trajao duže - rekao je Mekonahi.

4. En Hatavej

Glumica je izgubila ukupno 11 kilograma zbog uloge Fantine u filmu "Jadnici". Iako su svi hvalili njenu glumu u filmu, En je bila podvrgnuta opasno nezdravoj ishrani kako bi izgubila težinu.

En Hatavej

En Hatavej u filmu "Jadnici" / Foto: Printskrin/YouTube/LesMiserablesFIlm

Kako navodi Vogue, Hatavej je jela samo dve ovsene kaše dnevno kako bi izgubila kilograme.

5. Hoakin Finiks

Slavni glumac je pre dve godine dobio Oskara za glavnu ulogu u filmu "Džoker" i imao je posebne pripreme pre snimanja. Poznato je kako je morao mnogo da smrša, a iako on tvrdi da to "nije bilo toliko mnogo", otkriveno je kako se radilo o skoro 24 kilograma.

Hoakin Finiks

Foto: Backgrid UK/Profimedia

6. Zoe Kravic

Glumica je 2015. godine igrala ulogu devojke koja ima bulimiju i anoreksiju. Zoe je morala da smrša za ulogu, što je uradila uz ekstremnu detoksikaciju.

Zoe Kravitz Kravic

Foto: Profimedia/AFP/Angela WEISS

- Pokušala sam da to uradim na što zdraviji način, iako to nije zdravo. Na kraju sam pila glinu, jer ti čisti telo i puni te. Jela sam teglu pasiranog povrća dnevno i trčala sam - otkrila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje