Da li znate koliko su niskokalorijski zaslađivači važni u prehrambenoj industriji?
Niskokalorijski zaslađivači predstavljaju koristan alat za stvaranje takvih proizvoda. Mogu olakšati i značajno smanjiti unos šećera i pomoći u smanjenju energetske vrednosti, bez uticaja na nutritivnu vrednost.
Smanjenje šećera u hrani ili piću, značajno utiče na njihov ukus, što može uticati na naklonost potrošača prema nekom proizvodu. Zato su niskokalorijski zaslađivači važni sastojci u prehrambenoj industriji, jer hrani i piću daju prijatan sladak ukus bez kalorija i šećera. Osim slatkoće, šećer ima više funkcija u hrani koju obezbeđuje. Na primer, zapreminsku i/ili teksturnu vrednost. Kao rezultat toga, smanjenje šećera u proizvodnji hrane je ponekad komplikovanije od samog uklanjanja.
Inovacije i napredak u razvoju receptura u prehrambenoj industriji su neizostavan deo u kreiraju širokog spektra hrane i pića koji su zaslađeni niskokalorijskim zaslađivačima. Povećan izbor dostupnih i odobrenih niskokalorijskih zaslađivača i činjenica da se oni mogu koristiti sami ili kombinovano, korisno je sredstvo u naporima za stvaranje hrane i pića niže energetske vrednosti, bez gubljenja njihovog nutritivnog značaja. Kombinovanjem dva ili više niskokalorijska zaslađivača, proizvođačima hrane i pića moguće je da prilagode ukus i karakteristike slatkoće zahtevima proizvoda i ukusima potrošača.
(Ona.rs/PR)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Go go
Budite vrlo oprezni sa korišćenjem istih.
Podelite komentar