• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

MenoFit trening za žene u srednjim godinama i menopauzi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menopauza utiče i na koštani sistem žene i narušava ravnotežu, mišićnu snagu i pokretljivost zglobova i zato je jako bitno vežbati kako bi se to sprečilo

  • 0

Period menopauze kod žena može početi već u kasnim tridesetim, pa neke žene trećinu svog života provedu boreći se sa njenim neprijatnim simptomima.

Menopauza nije bolest, već prirodno stanje u koje organizam ulazi gubitkom funkcije jajnika odnosno prestanka stvaranja estrogena, što za posledicu ima trajni prestanak menstrualnog ciklusa.

Neke žene u ovom razdoblju imaju izrazite tegobe koje moraju da regulišu hormonskom terapijom ili promenom načina ishrane i uvođenjem fizičkih vežbi.

Upravo zato i postoji MenoFit program koji je osmislila Jasna Đokić, fitnes trener sa tridesetogodišnjim iskustvom, i sama žena u srednjim godinama koja razume probleme žena u menopauzi.

- To je program koji sada radim za žene 40+ i zove se MenoFit. Kad žene uđu u predmenopauzu ili menopauzu, to je stresan period. Neke prođu lako, a nek ne. Ja sam se učlanila tokom korone u neke grupe za žene u menopauzi, jer sam osećala da se i meni nešto dešava. Tu sam osetila da žene "plaču" kroz te poruke koje smo razmenjivali.  Onda sam shvatila da sve te promene koje se dešavaju i psihički i fizički možemo da probamo da ublažimo ili otklonimo - kaže Jasna Đokić za Ona.rs

Pogledajte opširnije u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO:

Video: Teorija zdravlja: Zdravstvene koristi grupnog fitnesa, zašto ga treba upražnjavati i šta nam donosi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje