• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nutricionisti savetuju: Ove 4 namirnice bi trebalo da jedete ukoliko želite da smršate

Vreme čitanja: oko 1 min.

One imaju nizak procenat ugljenih hidrata, a visok procenat proteina

  • 1
Žena, grčki jogurt, pavlaka

Foto:Shutterstock

Ljudi se obično, da bi izgubili težinu, fokusiraju samo na ono što ne smeju da jedu. Međutim, možda je bolji pristup da obratite pažnju na stvari koje je poželjno da jedete.

Dijeta s niskim procentom ugljenih hidrata i visokim procentom proteina može da pomogne u kontroli telesne težine, pa čak pomaže i kada je nivo šećera u pitanju.

Kao rezultat toga, vaše telo proizvodi više glukagona, koji pomaže u sagorevanju masti. Istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovno vežbanje mogu da povećaju smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase, piše "Pinkvilla".

Ove četiri namirnice s niskim procentom ugljenih hidrata i visokim procentom proteina vam mogu pomoći da ostanete siti,  kontrolišete apetit i održite svoju težinu.

1. Grčki jogurt

Grčki jogurt vam može pomoći da kontrolišete želju za hranom, a i odličan je izvor protetina. Osim toga, grčki jogurt pomaže i kada se osoba često nadima. Sadrži hranjive materije poput kalcijuma, belančevina, probiotika i drugih komponenata koje su izvrsne za vaše telo, posebno za zdravlje creva, te je vrlo preporučljiv u ishrani .

2. Semenke suncokreta

Ove semenke su odličan izbor ukoliko želite da smršate, jer su odličan izvor proteina, vlakana i važnih minerala, uključujući vitamin E, folat i bakar. Značajni antioksidanti koji se nalaze u semenkama suncokreta dovode se u vezu su boljim kognitivnim funkcijama.

3. Losos

Losos obiluje omega-3 masnim kiselinama, dobrim mastima i proteinima. Kada pojedete ovu ribu, više sati ćete imati osećaj gladi, a pored toga će vam ubrazi metabolizam.

4. Leblebije

Leblebije su izuzetno bogate gvožđem, čak poseduju i dvostruko veću količinu gvožđa nego meso. Visok sadržaj proteina i vlakana u leblebijama doprinosi gubitku težine, te obe komponente usporavaju probavu i podižu nivo apetita.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • MAli LETECI MEDVEDIC

    24. novembar 2022. | 17:40

    Kakav losos losos je cista krtina przene ribice girice se jedu bez leba ili sa kriskom tosta bez maslaca i namaza ili sardine ko oce da omrsa. Baren krompir u sircetu i slanoj vodi sa zacinima i belim lukom sargarepa, ren na pr moze sa curecom sniclom ili pilecom ali ne svaki dan i sto vise svezih jabuka mogu da se jedu i kompoti. Izbaciti kafu banane jagodicasto voce testa crvena mesa mesne preradjevine slatkise lebac. Moze se pojesti svaki drugi treci dan umesto obroka najmanja kesica smokija cipsavpereca izbjedno dva puta. Povrememo popitivcasu jogurta kriska sira bareno jaje sa kriskom prepecenog hleba akobsevhlebbjede i to samo pola parceta najvise malo celo tanko parce. Ja sam za dva meseca nepuna tako skinula 28 kg. Najvise jela ribu bezvleba sa povrcem i jabuke.

    Podelite komentar